tájékoztatás

2020.09.03. 17:09

Útlezárásokra és forgalomkorlátozásra kell számítani az Eger rali alatt

A rajt- és célceremóniához kapcsolódó útlezárásokat az Egri Rendőrkapitányság, a Közterület-felügyelet, az Agria Polgárőr Egyesület, valamint az Agria Speciális Tűzoltó és Mentő Csoport biztosítja.

HEOL

Az Eger-rali alatt nem árt fokozottan odafigyelni a közlekedésre, és saját testi épségünkre Fotó: Lénárt Márton

Eger és vonzáskörzete idén ismét otthont ad a hazai és nemzetközi érdeklődéssel kísért Országos Rally Bajnokság keretében megvalósuló Eger ralinak, mely idegenforgalmi szempontból igen nagy jelentőségű, hiszen a megyeszékhelyre sok ezer látogató érkezése várható ezekben a napokban. A verseny keretében szeptember 5-én szombaton előreláthatólag 14.30–21.00 óra között valósul meg az ünnepélyes rajtceremónia a Dobó téren – tájékoztatta portálunkat Szalay Andrea, az egri polgármesteri hivatal sajtóreferense.

Közlése szerint szeptember 6-án vasárnap előreláthatólag 15.15–21.00 óra között érkeznek a versenyzők eredményhirdetésre a Dobó térre. A versenyautók mindkét napon a Hibay K. utca – Kis-Dobó tér útvonalon közelítik meg a Dobó teret, majd a Zalár utca – Árva-köz – Széchenyi utca irányába hagyják el a helyszínt. Figyelembe véve, hogy ezen az útvonalon nagyszámú nézőközönség helyezkedik majd el, ezért mind a gyalogosok, mind a gépjárművek közlekedése rendkívül korlátozott lesz. A polgármesteri hivatal arra kér mindenkit, hogy a fentiekben jelzett időpontokban lehetőség szerint kerüljék el járműveikkel a velvárost. A járműforgalom vonatkozásában, a balesetek megelőzése érdekében, szombaton és vasárnap, a jelzett időpontokban lezárásra kerül a Hibay utca, Zalár utca, Érsek utca és Szent János utca.

A sportesemény időtartama alatt – szervízpark, technikai gépátvétel stb. – torlódásra lehet számítani az Egerbakta felé vezető úton (COLAS telephely környezetében), illetve a Kistályai úton (Renault Márkakereskedés környezetében), valamint a Tárkányi úton (szervízpark). Kérjük, hogy – amennyiben lehetséges – járműveikkel kerüljék el, ellenkező esetben óvatosan közelítsék meg ezeket a helyszíneket. A rajt- és célceremóniához kapcsolódó útlezárásokat az Egri Rendőrkapitányság, a Közterület-felügyelet, az Agria Polgárőr Egyesület, valamint az Agria Speciális Tűzoltó és Mentő Csoport biztosítja. A szombati és vasárnapi rendezvény időtartama alatt a Minorita templom gyalogosan megközelíthető lesz.

A polgármesteri hivatal felhívja a nézők figyelmét arra, hogy saját testi épségük megóvása érdekében csak a gyalogosközlekedésre kijelölt helyen tartózkodjanak és tegyék lehetővé a balesetmentes lebonyolítást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában