megemlékezés

2020.10.22. 14:05

Dr. Ringelhann György tiszteletére avattak emlékkövet Egerben

Dr. Ringelhann György, Eger első szabadon választott polgármestere tiszteletére emlékkövet avattak a Minaretnél.

M. H.

Fotó: Daniel Beran

Dr. Ringelhann György emléke előtt adózva a Minaretnél emlékkövet avattak szerdán. Eger első szabadon választott polgármestere épp október 21-én ünnepelte volna születésnapját, s néhány hét múlva már nem csak emlékkő, hanem az egész tér az ő nevét viseli majd. Mirkóczki Ádám polgármester köszöntőjében felidézte egy közgyűlési előterjesztés gondolatait, mellyel döntöttek a tér elnevezéséről.

– Köztiszteletben álló egri polgár volt, aki orvosként, polgármesterként és magánemberként is példát mutatott. Számára Eger üdve volt a legfőbb törvény – mondta.

Dr. Halmos R. Péter a család gondolatait tolmácsolta a megjelenteknek. – Örülünk, hogy emlékezete ilyen formán is tovább él majd. Orvosként szaktudásáról, sportolóként klubhűségéről, polgármesterként pedig feddhetetlenségéről és korrektségéről volt ismert. Akadtak riválisai, de ők is tisztelték, mert kész volt a kompromisszumokra. Jó ember volt – hangsúlyozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában