forradalom és szabadságharc

2020.10.23. 14:51

Egerben és Füzesabonyban is csendesen emlékeztek október 23-án

Mirkóczki Ádám egri polgármester szűk körben, a városházán adott át helyi kitüntetéseket.

M. H.

Dr. Pajtók Gábor és Gombály László a megyei kormányhivatal nevében koszorúztak Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszar Mark

Szűkebb hazánk legtöbb településén elmaradtak az 1956-os forradalomra és szabadságharcra emlékező ünnepségek az operatív törzs október 14-i közlésével összhangban. Egerben sem volt városi ünnepség, Mirkóczki Ádám polgármester szűk körben, a városházán adott át helyi kitüntetéseket.

Több tisztségviselő, civil szervezet is koszorúzott csendesen főt hajtva a forradalom és szabadságharc hőseinek emléke előtt. Így tett a Heves Megyei Kormányhivatal nevében dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott és Gombály László, az Egri Járási Hivatal vezetője fél 11-kor a Hatvani kapu téren.

Dr. Pajtók Gábor és Gombály László a megyei kormányhivatal nevében koszorúztak Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Füzesabonyban viszont volt ünnepi rendezvény, természetesen a járványügyi intézkedések szigorú betartása mellett. Délelőtt szentmisét tartottak, majd ünnepi futóverseny következett 10 órától az 1948-as emlékműnél. Egy órával később Kőbe zárt emlékeink címmel nyílt fotókiállítás a Kezek emlékoszlopnál. Végül 1956-os kopjafánál ünnepi műsorral és koszorúzással zárult a megemlékezés.

A gyöngyösi megemlékezésről ide kattintva olvashat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában