fidesz-kdnp

2020.10.29. 19:45

Oroján Sándor: ne hagyjuk, hogy a színház áldozatául essen a politikai csatározásoknak

Oroján Sándor, az egri FIDESZ-KDNP frakcióvezetője az egri közgyűlés döntését bírálta hivatalos Facebook-oldalán közzétett videójában.

Heol

20190803 Eger Oroján Sándor (képviselőjelölt, Eger) Fotó: Berán Dániel BD Heves Megyei hírlap

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

Mint ahogy arról korábban portálunkon már beszámoltunk, az október 29-i egri közgyűlésen Szőcs Arturt választották az egri Gárdonyi Géza Színház új igazgatójának. A közgyűlést követően Oroján Sándor, az egri FIDESZ-KDNP frakcióvezetője hivatalos Facebook-oldalán közzétett videójában beszélt a történtekről.

- Szomorú nap ez a mai az egri kultúra szempontjából – mondta. Hangsúlyozta, hogy az ellenzéki többség döntésével megszegte az állammal kötött közös fenntartási, működtetési szerződést az egri színházra vonatkozóan.

A frakcióvezető szerint törvényességi-felügyeleti eljárásra van szükség. Állítását a magyar művészeti törvénnyel indokolta. Az eseményeket nem csupán szerződésszegésnek véli, de az szerinte törvénybe is ütközik. Oroján Sándor elmondta, hogy az ügyben a kormányhivatalhoz fordulnak és eljárást fognak kezdeményezni.

Videójában azt is megosztotta, hogy sikerült megvédeniük a Senator-házat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában