rongálás

2020.10.08. 10:58

Vandálok rongálták meg a nemrég felújított óvodakerítést Lőrinciben

A tettesek feltehetően üvegtalppal zúzták be a vakolatot, erre utalnak a szabályos, kerek nyomok.

T. O.

Szabályos lyukakat ütöttek az óvodakerítésbe

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Tari Ottó

Újabb vandál cselekedetre derült fény az elmúlt hét végén: ismeretlenek megrongálták a selypi óvodához vezető út salakfalát, amit néhány hete újítottak fel az önkormányzat szakemberei. A tettesek feltehetően üvegtalppal zúzták be a vakolatot, erre utalnak a szabályos, kerek nyomok.

Szabályos lyukakat ütöttek az óvodakerítésbe Fotó: Tari Ottó / Heves Megyei Hírlap

Nem ez az első rongálás az elmúlt időszakban: nemrég tönkre tették a kegyeleti park utcabútorait, kandelábereit – ez esetben a térfigyelő kamerák felvételei nyomán a polgárőrök azonosították az elkövetőket. A temetőben virágokat loptak a sírokról, a Zagyva-partján Lőrincinél járművekkel tették tönkre a növényzetből ültetett óriásbetűket, Selypnél pedig meggyérítették a töveket.

Mindezeken túl továbbra is gondot jelent az átutazó munkások nyílt közterületi vizelése, valamint a felújított utakon a gyorshajtás is. A képviselő-testületi üléseken rendre felvetődnek a jelzett problémák, a hivatalos szervek részéről nem egy esetben ígéret is elhangzott már ezek felszámolására, egyelőre a vártnál csekélyebb eredménnyel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában