zene

2020.10.07. 14:38

Zenei képzést szerveztek a citerásoknak Váraszón

A nagy múltú együttes sikeresen pályázott az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott Csoóri Sándor Alaphoz.

B. K.

Az egyenpólót büszkén viselik a zenekar tagjai

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Beküldött fotó

Az idén ötvenéves Gyöngyvirág Citerazenekart 2001-ben jegyezték be kulturális tevékenységet folytató egyesületként, 2011-től közhasznú egyesület. A nagy múltú együttes sikeresen pályázott az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott Csoóri Sándor Alaphoz. Ennek eredményeként ebben az évben citerás népzeneismerettel kapcsolatos elméleti és gyakorlati kurzust szerveztek a faluban. A tanfolyam kitűnő alkalom volt az ismeretek bővítésére, a gyermek- és felnőttcsoportok tagjainak egyaránt – adják hírül internetes közösségi oldalukon.

Az egyenpólót büszkén viselik a zenekar tagjai Beküldött fotó / Heves Megyei Hírlap

Fontosnak tartják a folyamatos fejlődést, amelyhez elengedhetetlen hasonló kurzusok megszervezése, a nagy tapasztalattal rendelkező népzene és citeraoktatók bevonásával. A pályázatnak köszönhetően a nyár végi közös jubileumi megemlékezésükön a ma tanuló és szereplő csoportok tagjai, valamint az egykori citerások is egyenpólóban jelenhettek meg, amelyet ezután is büszkén viselnek tervezett fellépéseiken. A zenekar hangszerállománya is jelentősen bővült és a régi citeráikat is felújították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában