Beruházás

2020.11.30. 10:38

Elkezdődött a Jeruzsálem úti bölcsőde és óvoda felújítása Gyöngyösön

Elkezdődtek a munkálatok a gyöngyösi Jeruzsálem úti óvodában. A projekt keretében új, két csoportos bölcsődét épít Gyöngyös Város Önkormányzata, míg az óvoda épülete energetikai felújításon esik át közel 250 millió forint európai uniós támogatás segítségével.

Heol

Új bölcsőde épületet építenek a Jeruzsálem úti óvodában, melynek köszönhetően közel 50 fő bölcsődés korú gyermeket tud majd fogadni az intézmény. Az európai uniós támogatásból az alábbi fejlesztések valósulnak meg:

- jelenleg 2 bölcsődei gyermekszoba található az intézményben, bővítés után 4 db bölcsődei gyermekszoba lesz

- a gyermekek létszáma jelenleg 26 fő, a bővítés után összesen 50 fő bölcsődés korú gyermek befogadására lesz alkalmas az intézmény

Az új bölcsőde építése mellett az óvoda épülete is megújul. Az energetikai hatékonyság javítását szolgáló felújítás során az intézmény új tető – és függőleges falszigetelést kap, kicseréljük a nyílászárókat, de a gyermekneveléshez, foglalkoztatáshoz szükséges új eszközök és játékok is beszerzésre kerülnek. A projekt kivitelezése 2020 novemberében elkezdődött. A közbeszerzési eljárás nyertese, a Serro Cad Kft., a hőszigetelés kiépítésével indította a munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában