Hulladékgazdálkodás

2020.11.23. 15:56

Még két hétig viszik a zöldhulladékot Egerben

Meghosszabbított ideig, december 4-ig elszállítja a zöldhulladékot az Egri Hulladékgazdálkodási Kft.

Sz. M. L.

A lehullott faleveleket lehetőség szerint gyűjtsük össze és komposztáljuk! FOTÓ: illusztráció

Fotó: KatarzynaBialasiewicz

Oroján Sándor, a Fidesz-KDNP frakció vezetője még múlt hét pénteken kérte a társaság idén kinevezett vezetőjét a határidő eltolásra két héttel, az előző évekhez hasonlóan ezt tartja ugyanis életszerűnek a városban.

– Eredetileg november 20-tól nem vitték volna el a zöld zsákokat a házak elől, de a lakossági igényeknek megfelelően a határidőt két héttel meghosszabbították. Láthatóan még nem hullott le minden levél múlt hétig, az első fagyok most érkeztek. A városban pedig a lakóházak nagy részénél nem megoldható vagy nehézséget okoz a helyieknek az összegyűjtött levelek tárolása tavaszig.

Ezt többen jelezték is nekem, a társasághoz viszont ha jól tudom nem érkezett kérés. Köszönöm a cég vezetőjének a pozitív hozzáállást, a lakosságot pedig arra kérem, hogy a zöldhulladékot az erre rendszeresített zsákokban, hulladékgyűjtő edényekben a tájékoztatóban közzétetteknek megfelelő módon helyezzék ki – fogalmazott Oroján Sándor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában