kultúra

2020.11.30. 17:29

Online tanterembe költözött a Kutatók Éjszakája egri rendezvénysorozata

Az online térbe költöztek át az Eszterházy Károly Egyetem szervezésében megtartott programok a Kutatók Éjszakája rendezvénysorozathoz kapcsolódva pénteken és szombaton.

B. R.

Az élőben közvetített megnyitón dr. Földes-Leskó Gabriella úgy fogalmazott, az idei helyzet különleges megoldást kívánt, így a személyes találkozók helyett az internet segítségével igyekeztek eljutni minél többekhez. A Földrajz- és Környezettudományi Intézet adjunktusa elmondta, A és B online tantermet hoztak létre. Az itt zajló „órákat”, az iskolások is követhették, hiszen a csengetési rendhez igazították azokat. Az élő közvetítés programjai visszanézhetőek maradtak.

" data-show-text="true" data-width="">

">Ilyen volt idén a Kutatók Éjszakája az Eszterházy Károly Egyetemen. A Líceum Televízió jóvoltából az összes esemény...

 

Dr. Juhász Tibor rektorhelyettes úgy fogalmazott, számukra a tudományos munkának esztétikai értéke is van. Úgy vélte, kutatni jó, kutatni menő. Ezt igyekeztek átadni a másfél napos programokkal is.

A megnyitó után negyven-negyvenöt perces programok kezdődtek például a biológia, történelem, matematikai vagy az informatika területéhez kapcsolódva. Péntek este a Back to Floyd játszott az érdeklődőknek.

Ajánlóképünk illusztráció. Fotó: Heves Megyei Hírlap/Huszár Márk

Ezek is érdekelhetik