Operatív törzs: ha súlyosbodnak a tünetek, újra forduljunk a háziorvoshoz

A Heves Megyei Hírlap kérdésére is válaszolt Dr. Galgóczy Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője az operatív törzs keddi tájékoztatóján.

Heol

Olvasóink arra panaszkodtak, hogy láz, fejfájás, felső légúti tünetek, az íz- és szagérzékelés elvesztése ellenére a háziorvosuk nem kért számukra Covid-tesztet. Ehhez kapcsolódóan tettük fel a kérdést: megfelelően járt el a háziorvos? Mit tehetnek azok betegek, akik azért aggódnak, hogy az első tünetek megjelenése előtt esetleg munkatársaikat is megfertőzhették?

– A háziorvosok a tünetek és a beteg kikérdezése alapján döntenek arról, hogy milyen további szükséges diagnosztikus vizsgálatok kellennek ahhoz, hogy megállapítsák, hogy koronavírus-fertőzés okozza-e a beteg tüneteit vagy más irányba kell-e keresni a diagnózist. A jellemző tünetek, úgy mint láz, köhögés és az íz- és szagérzékelés elvesztése. Amennyiben valakinek néhány nap után nem szűnnek a tünetei vagy súlyosbodnak, például fokozódik a nehézlégzés, tartós magas láz alakul ki vagy súlyosbodik a köhögés, mindenképpen érdemes újra az orvosához fordulni vagy mentőt hívni, mert akár kórházi ellátásra is szükség lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában