Péntektől a gyöngyösi piacok egész területén is maszkot kell viselni

A koronavírus-fertőzések száma Gyöngyösön is megnövekedett, ezért az önkormányzat új rendelkezést léptet életbe.

Heol

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czímer Tamás

A rendelkezésre álló adatok alapján a koronavírus fertőzések száma Gyöngyösön is megnövekedett. Az önkormányzat tájékoztatása szerint a járvány terjedésének megelőzése érdekében idén november 6-tól az önkormányzat új rendelkezést léptet életbe.

Eszerint a gyöngyösi piacok teljes területén, beleértve az őstermelői részeket is, kötelező lesz a maszkviselés, valamint a lehetőség szerinti minél gyakoribb kézfertőtlenítés. A piacokon kereskedelmi vagy vendéglátói tevékenységet folytató üzletekben a kormányrendeletben foglaltak szerint továbbra is kötelező az orr és a száj eltakarására alkalmas maszk viselése.

A szigorítást a Városgondozási Zrt. Piacüzemeltetési Szabályzata is tartalmazni fogja, ennél fogva alkalmazását ellenőrzi és betartatja. A szabályzatban foglaltak, ezen belül a maszkviselési szabályok be nem tartásáért – a Piacüzemeltetési Szabályzatban foglalt egyéb jogkövetkezmények mellett – a Városrendészet a közösségi együttélés szabályainak sérelme miatt helyszíni bírságot szabhat ki, vagy hatósági bejelentéssel élhet a szankció kiszabása érdekében.

Ajánlóképünk illusztráció. Fotó: Heves Megyei Hírlap/Czímer Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában