közösségi élet

2020.12.30. 17:30

Békésebb, egészségesebb, nyitottabb új évben reménykednek Mátraballán

Apró kedves gesztusokkal éltették a közösséget.

B. K.

Ajándékot csomagol Pádárné Gyuricza Henriett Fotó: MW

Rendhagyó esztendő volt az idei a községben lakók életében is. Pádárné Gyuricza Henriett polgármestert asszonytól megtudtuk, hogy a tavaly novemberben a Magyar falu program keretében elnyert négy pályázatot sikerült határidőre megvalósítaniuk.

– Elsőként a temetőben végeztünk fejlesztést, egy hűtőgépet vásároltunk, továbbá padokat, kerékpár- és hulladéktárolókat helyeztünk el a sírkertben – sorolta. – Ezt követte a Radnóti Miklós és a Dózsa György utcák újraaszfaltozása, majd az óvoda udvarára kerültek korszerű és biztonságos játszóeszközök. Legnagyobb feladatunk a polgármesteri hivatal felújítása volt, mellyel régi álmunk vált valóra. A négy pályázat értéke közel 56 millió forint volt. A pályázatok kivitelezése közben tavasszal olyan helyzettel szembesültünk, ami mindenkit komoly kihívás elé állított. Egy világjárvány kezdetén, erre vonatkozó tudás és tapasztalat nélkül, jogszabályi keretek között, leginkább a józan eszünkre hagyatkozva kellett megszervezni a védekezést.

A községvezető úgy véli, az önkormányzat és a lakók mindent megtettek és megtesznek ma is a sikeres védekezés érdekében. Elsők között varrtak arcvédő maszkot önkéntesek Mátraballán, gondoskodtak, gondoskodnak azokról az idős emberekről, akik ezt igényelték, kérik. Februárban még tartottak egy farsangi mulatságot, de ezt követően minden rendezvényük elmaradt. A nyáron a Déryné-program, majd kora ősszel az országfásítási projekt adott lehetőséget az embereknek a találkozásra.

Ajándékot csomagol Pádárné Gyuricza Henriett Fotó: MW

– Egész évben próbáltam arra törekedni, hogy valamilyen formában színesítsük az itt élők életét, meg tudjuk tartani a közösségi összetartozás érzését. Tavasszal májusfát állítottunk, ősszel pedig a tökfaragás hagyományára építve töklámpásokat hoztak a polgárok a parkba. Az adventi időszak kezdetén megkezdtük településünk központjának ünnepi díszítését, amire különösen nagy gondot fordítottunk. Úgy gondolom, az itt élők örömmel fogadták a legkisebb gesztusokat is, amelyek az összetartozás élményét erősítették. Reménykedünk egy békésebb, egészségesebb évben – fogalmazott a falu első asszonya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában