évforduló

2020.12.07. 13:37

Húszéves a Cukorbetegek Egri Egyesülete

A szervezet 2000-ben alakult 65 lelkes cukorbeteg kezdeményezésére, dr. Juhász Elek szakmai irányításával, országos működési körű, közhasznú egyesületként.

Sz. M. L.

Idén is sikeres volt a cukorbeteg-világnap Archív

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

– A szervezet vezetői maguk is több évtizede a betegséggel élnek együtt. Segíteni akarásuk, a közösségéért való tenni akarásuk, a civil életben vállalt munkájuk nemcsak tagjaink, hanem a városlakók egészségi állapotának és életminőségének javítását is segíti – mondta Jakabné Jakab Katalin.

Az egyesület elnöke közölte, a két évtizedben rengeteg sikert könyvelhettek el, de sok nehézségen is átmentek.

– Volt időszak, amikor nagyon kevés pénzünk volt, szinte még működésre sem futotta. Ilyenkor adományok és tagi kölcsönök nyújtottak segítséget, de akkor is támogattunk mindenkit, aki hozzánk fordult. A jó szó, a sorstársi tanács nem kerül semmibe. Cukorbeteg fiatalok és szüleik megkeresésére 2014-ben megalakult az egyesület ifjúsági tagozata – mesélte Jakabné Jakab Katalin.

Idén is sikeres volt a cukorbeteg-világnap Archív fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

– Számukra külön programokat és családi táborokat is szervezünk. Volt olyan ifjú, aki miután cukorbeteg lett, nem tudott mosolyogni többé, fel akarta adni az életét. Azóta már együtt mosolygunk. Mindenki számára elérhetőek vagyunk, öröm, ha segíthetünk. Az ország szinte minden részéből, sőt a határon túlról is gyakran fordulnak hozzánk tanácsért.

A megyeszékhelyen tevékenykedő egyesület jelentős eredményeket ért el figyelemfelhívó, támogató munkásságával. A Dobó téri irodájukban tanácsot kaphatnak az érdeklődők, sőt a vizsgálatokban is segítenek azoknak, akik arra rászorulnak. Helyi és országos szinten is kiváló a kapcsolatuk szakemberekkel és a szakmai szervezetekkel egyaránt. Már 2006-tól minden évben megrendezik a Nemzetközi Cukorbeteg Találkozót, ahol háromnapos gazdag szakmai és szabadidős programokkal várják az egyesületeket hazánkból és a határon túlról is. Külön öröm számukra, hogy évről évre egyre több fiatalt tudhatnak egyesületükön belül. Az elnök szerint a tagok lelkesedése előremutató, és ez sok motivációt ad a vezetésnek is a jövő tervezésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában