Helyi közélet

2020.12.14. 10:03

Ideiglenes vezető az egri városfejlesztésnél

Új cégvezetője van az Egri Városfejlesztési Kft.-nek Tömör-Tones Zsolt személyében, miután a cég korábbi ügyvezetője kérte a munkaviszonya közös megegyezéssel történő megszüntetését októberben.

Sz. M. L.

Eger, 2020. december 1. Karcsonyi dszkivilgts az egri Dob tren 2020. december 1-jn. MTI/Komka Pter

Fotó: Komka Péter

Korábban már írtunk arról, hogy egy sokaknak ismeretlen név, Tömör-Tones Zsolt került Egerben a városfejlesztési kft. élére. Az okokról megkérdeztük a társaság felett tulajdonosi jogokat gyakorló Evat Zrt. vezetőjét, aki arról tájékoztatta lapunkat, hogy mindez csupán ideiglenes megoldás.

– Az Egri Városfejlesztési Kft. cégvezetői feladatait október 5-től látja el Tömör-Tones Zsolt. A cégvezetőt azért nevezte ki az Evat Zrt. igazgatósága, hogy a társaság törvényes képviselete abban az esetben is biztosított legyen, ha az ügyvezető a feladatait nem tudja ellátni. A korábbi ügyvezető ugyanis szeptember végén kezdeményezte munkaviszonya megszüntetését, erre reagáltunk ezzel az intézkedéssel – tájékoztatta lapunkat dr. Fodor András vezérigazgató.

Kérdésünkre elmondta azt is, arról, hogy dr. Kurucz András miért kezdeményezte szerződése megszüntetését nem adhat felvilágosítást.

– A cégvezető pozíció fenntartása mindaddig indokolt, amíg a társaság élére szabályszerűen és jogszerűen egy új ügyvezető nem kerül. Kinevezésére az igazgatóság akkor jogosult, ha az egri önkormányzat közgyűlése személyi javaslatot tesz erre vonatkozóan. Az Evat ugyan nincs kötve ennek a javaslatnak a betartására, azonban hiányában döntést sem hozhat – magyarázta dr. Fodor András.

Elmondta azt is, hogy pályáztatás már történt novemberben az ügyvezetői szék betöltésére, ám ennek még nincs eredménye. Tájékoztatott továbbá arról is, hogy Tömör-Tones Zsolt a cégvezetői feladatot egyéb tevékenységei mellett, csupán a kialakult helyzetre tekintettel látja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában