közlemény

2020.12.17. 09:52

Ingyen utazhatnak a védekezésben résztevő dolgozók a MÁV járatain

December 16-tól a védekezésben résztvevő szociális dolgozók, a rendőrök, katonák és közszolgálati tisztviselők is korlátlan díjmentes utazásra jogosultak a MÁV-csoport – a vasút, a HÉV és a Volánbusz – járatain is. A jogosultságot igazolni kell.

Heol

Budapest, 2020. október 26. Kõbánya alsóra érkezik a MÁV KISS emeletes motorvonata Monorról. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Forrás: MTI / MTVA / Bizományosi

Fotó: Róka László

Az egészségügyi dolgozók, valamint a koronavírus világjárvány elleni védekezésben közreműködő az orvos-, egészségtudományi képzésben részt vevő hallgatók számára már november 11-től korlátlan díjmentes utazási lehetőség van érvényben – tájékoztatott közleményében a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság.

Az új kormányrendelet szerint december 16-tól kiterjesztették a kedvezményezettek körét. Ha a vírus elleni védekezésben vesznek részt, ingyen utazhatnak a szociális, gyermekjóléti vagy gyermekvédelmi szolgáltatónál, intézményben, hálózatnál dolgozók, a közszolgálati tisztviselők és kormánytisztviselők, a honvédelmi vagy rendvédelmi feladatokat ellátó szerveknél jogviszonyban állók is, azaz a MÁV-START, a MÁV-HÉV és a Volánbusz járatait ingyenesen használhatják.

A kedvezmény a személyazonosság igazolására alkalmas okmány és a munkáltató által kiállított igazolás felmutatásával vehető igénybe. Az igazolás ITT érhető el.

A közlekedési társaságoknál a dolgozó helyközi bérletek visszatérítésére vonatkozó igényt 2020. december 23-ig kell benyújtani. A bérleteket kezelési költség nélkül visszatérítik az alábbiak szerint:

  • a 2020. december havi bérlet, valamint a 2020. december 16. előtt kezdő érvényességű és a benyújtás idejében még legalább 15 napig érvényes 30 napos bérlet árának 50%-át térítik
  • a 2020. december második félhavi bérletek, valamint a 2020. december 16-át megelőzően vásárolt és 2020. december 16-ai, vagy azutáni érvényességgel kezdődő 30 napos bérletek árának 100%-át térítik vissza
  • További részletek ITT olvashatóak.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában