megállapodás

2020.12.11. 11:44

Nyitrai Zsolt: továbbfejlődhet Heves megye, a miniszterelnök megvédte a magyaroknak járó forrásokat

„Megküzdöttünk a jogainkért és nem engedtünk a politikai zsarolásnak!” – nyilatkozta az országgyűlési képviselő, a Fidesz Heves megyei elnöke.

Heol

Forrás: Facebook

Fotó: Nyitrai Zsolt

– Orbán Viktor újra kiállt az érdekeinkért Brüsszelben és megvédte a magyaroknak járó forrásokat. Ebből a pénzből Eger és térsége is szépen fejlődhet tovább! – hívta fel a figyelmet közösségi oldalán Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő, a Fidesz Heves megyei elnöke.

Nyitrai Zsolt a Heol érdeklődésére elmondta: az elmúlt hetek és napok komoly szakmai és politikai vitákkal teltek a brüsszeli politika színterén. A járvány kellős közepén ugyanis Brüsszel mindenféle ideológiai és politikai dolgokhoz kötötte volna a tagállamoknak járó források kifizetését, és a segítségnyújtást.

– Évekkel ezelőtt maga Donald Tusk is úgy fogalmazott: „Nem lehet politikai feltételekhez kötni a tagállamoknak járó források kifizetését.” – emlékeztet a képviselő. – Mi nem engedtünk a politikai zsarolásnak, összefogtunk a lengyelekkel. A két miniszterelnök élére állt ennek a vitának, és sikerült meggyőzni tegnap a tagállamok mindegyikét arról, hogy van más út, nem szabad ideológiai vagy politikai kérdésekhez kötni az ilyen kifizetéseket. Főleg nem egy koronavírusjárvány kellős közepén. A tegnapi nap megmutatta, hogy megéri kiállni a nemzetért, megéri kiállni a magyarokért és sosem szabad engedni a politikai zsarolásnak. Orbán Viktor miniszterelnök megvédte Brüsszelben a magyaroknak járó bért. Ilyen módon minden akadály elhárult az elől, hogy a különböző fejlesztési, és egyéb forrásokat megkapják az országok, így Magyarország is. Biztos vagyok benne, hogy ezen fejlesztési forrásokból Eger és térsége, valamint Heves megye és térsége is szépen fejlődhet tovább.

" data-show-text="true" data-width="">

">MINDEKÖZBEN

GYŐZELEM!

Nem hagyhattuk, hogy Brüsszel a járvány idején feltételekhez kösse a...

Ahogy arról korábban már beszámoltunk: megszületett a megállapodás. Mindezt Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be Facebook oldalán. „Az uniós költségvetésről a megegyezés megszületett, és győzött a józan ész.” – hangsúlyozta a miniszterelnök.

– Győztünk, mert olyan nehéz időkben, mint a világjárvány, a gazdasági válság, nincs ideje annak, hogy most folytassunk le olyan ideológiai, politikai vitákat, amelyek hátráltatnak bennünket a cselekvésben. Győzött a józan ész, mert végül is Európa egységét ezzel a döntéssel sikerült megőriznünk. Szép esténk volt! – fejtette ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában