közlekedés

2020.12.31. 08:24

Péntektől fizetni kell az M25-ösön

A napi használathoz elérhető áron vehetünk éves matricát.

Sz. Sz. I.

Az M25-öst már átadták. Az új cél pedig most az, hogy az Egert elkerülő út épüljön meg

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Nemes Róbert

Január elsejétől fizetni kell az M25 gyorsforgalmi út használatáért, erősítette meg weboldalán a Magyar Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ). Azoknak az Eger környéki ingázóknak, akik eddig ingyen használhatták az utat, most dönteniük kell az ingyenes, de lassabb, vagy a pénzbe kerülő, de gyorsabb lehetőség között. Aki az utóbbi mellett dönt, annak éves Heves megyei autópálya matricát érdemes vásárolni. Ez 5200 forintba kerül, és 2022. január 31-ig érvényes.

Fontos tudni, hogy a magyarországi díjfizetésre kötelezett utakat kizárólag előre megvásárolt e-matricával lehet használni. A megfelelő díjkategória meghatározásához szükséges adatok a jármű forgalmi engedélyében találhatók. Az adott megye gyorsforgalmi úthálózatára érvényes e-matricával a következő megyében található első lehajtóig lehet jogszerűen közlekedni.

Ha valaki tévedésből hajtott fel a díjköteles útra, hatvan perc áll a rendelkezésére, hogy megvásárolja az úthasználati jogosultságot – tájékoztat közösségi oldalán a NÚSZ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában