Gyöngyös

2021.01.22. 15:08

Háborús gránátot találtak a Mátrában

A szakemberek figyelmeztetnek, ha gyanús szerkezetet találunk, ne nyúljunk hozzá.

Sz. Sz. I.

Második világháborús páncéltörő gránátot talált a Mátrában Kepler Gyula, a város képviselő-testületének tagja. Portálunknak elmondta, hogy aznap turistajelzéssel el nem látott terepen végzett futóedzést. Egy elhagyatott helyen két géppuskafészek nyomaira bukkant, majd hamarosan a robbanószerkezetre.

– Nem lepett meg a felfedezés – tájékoztatott Kepler Gyula –, a Mátrában is nagy harcok dúltak a háború idején. Miután lefényképeztem, és a GPS-koordinátákat elmentettem a telefonomon, értesítettem a rendőrséget. A sötétedés miatt másnap mentünk vissza egy járőrrel, aki megerősítette, hogy gránátról van szó, és a protokoll szerint értesítette a tűzszerészeket. Ők megállapították, hogy közvetlen veszélyt nem okozó kategóriájú lövedékről van szó, amit elvittek és megsemmisítettek. Szerencsére lakott területtől, turistaútvonalaktól távol volt a robbanószerkezet – összegezte Kepler Gyula.

A szakemberek figyelmeztetnek, ha gyanús szerkezetet találunk, ne nyúljunk hozzá, hívjuk a 112-es segélyhívó számot.

Kezdőképünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában