időjárás

2021.02.17. 11:53

Gyönyörűen havazik a Mátrában (videó)

Úgy tűnik, a téli sportok szerelmeseinek kedvez az e heti időjárás.

Heol

Forrás: Facebook

Fotó: Mátraszentistváni Sípark

A Kékestető 1014m – Az ország csúcsa közösségi oldal osztotta meg szerda délelőtt azt a videót, amelyen jól látszik, milyen gyönyörű téli idő fogadja ma a mátraszentistváni síparkban síelőket.

Úgy tűnik, ez a hét a téli sportok szerelmeseinek kedvez, tegnap is élvezhették a havat a síelők.

Ahogy arról korábban egyébként beszámoltunk: ónos eső miatt adtak ki figyelmeztetést Heves megyére. Az előrejelzés szerint szűkebb hazánkban gyenge ónos esőre kell számítani, a várt csapadékmennyiség általában néhány tized milliméter.

Napközben nyugat felől fokozatosan Észak-Magyarországon is teret nyer a vegyes formájú csapadék a havazással szemben. Egyébként a hőmérséklet emelkedésével a legtöbb helyen majd eső, zápor várható, de északkeleten (Szabolcs, Zemplén, Borsod) végig hó formájú csapadék valószínű. Ott általában 2-4, lokálisan 5 centiméter feletti friss hóréteg várható éjfélig. A délutáni órákban az Észak-Dunántúlon helyenként viharos (60-70 kilométer/óra) széllökések előfordulhatnak.

Az előrejelzés szerint Heves megyében gyenge ónos esőre kell számítani, a várt csapadékmennyiség általában néhány tized milliméter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában