villámárvíz

2021.02.06. 15:03

Jó hír: megoldódhat az árvízkérdés Egerszóláton

Rendezik a medret, és záportározó is épülhet a településen.

Sz. M. L.

Napokig tartott eltüntetni az áradás nyomait Archív

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

– Nagyon jó most polgármesternek lenni – mondja Verebélyi György, a gyakorta villámárvíz sújtotta falu első embere. – Az egyeztetések után bizonyos, hogy az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság Egri Szakaszmérnöksége mederkotrással rendezi a Szóláti-patakot. A munkák már egy hónap múlva kezdődhetnek, a meder bővítése a település életét időről időre megkeserítő árvízhelyzeten rengeteget tompít. Megállapították ugyanis, hogy néhol közel száz centiméteres iszaplerakódások vannak – tette hozzá Verebélyi György.

Napokig tartott eltüntetni az áradás nyomait Archív fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

A patak rendezésén túl a záportározó tervét sem engedte el a polgármester. Mivel a környékbeli magaslatokból lezúduló csapadék az, ami az esőzések után pár órával a faluba érkezve tovább duzzasztja a vízszintet.

– Az előzetes felmérések egyébként már meg is kezdődtek, ennek keretében a szakemberek azt vizsgálják, hogy hol alkalmas egy ilyen építmény kialakítására a talaj. A kivitelezést pályázatból szeretnénk majd megvalósítani. Reméljük, erre is minél hamarabb sor kerülhet – húzta alá a faluvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában