képességgondozás

2021.02.04. 14:25

Kedvező körülmények között fejlődhetnek a Béke-telepi gyerekek Egerben

Az együttes cselekvés eredményeként, a képzéseken túl, tavaly létrejött egy sokoldalú szakmai tartalommal rendelkező online portál magyar és szlovák nyelveken, amely a szakemberek munkáját segíti, ösztönzi.

B. K.

A korai képességfejlesztés nagyon fontos feladat

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Beküldött

A SZETA Egri Alapítványa januárban megkezdte a Béke-telepen élő gyermekek korai képességgondozását. Napi rendszerességgel hat-nyolc kisgyermek vesz részt a foglalkozásaikon – tudtuk meg dr. Farkas Zsuzsannától, a szervezet vezetőjétől. Programjukat a Kárpátok Alapítvány–Magyarország támogatja, akikkel már jó ideje együttműködnek.

Bata Boglárkától, az alapítvány vezetőjétől megtudtuk, hogy a hátrányos helyzetű gyerekek esélyeinek növelése érdekében fontosnak tartják az erőteljesebb állami elköteleződést a kora gyerekkori oktatási-nevelési, gondozási rendszerek minőségi működtetése iránt. Az egyedi programok mellett rendszerszintű beavatkozásokra, finanszírozásra, valamint a társadalom- és szociálpolitikai keretek megváltoztatására is szükség van ahhoz, hogy minden gyermek minőségi oktatásban részesülhessen, függetlenül attól, milyen státuszú családba születik.

A korai képességfejlesztés nagyon fontos feladat
Fotó: Beküldött / Heves Megyei Hírlap

A hátrányaik csakis így kompenzálhatóak már a legkorábbi életévektől. Az Esélyt a hátrányos helyzetű gyerekeknek! című projekt az egri székhelyű Kárpátok Alapítvány–Magyarország és a kassai Karpatská nadácia együttműködésében valósul meg. A két szervezet megalapítása óta aktívan támogatja a határ menti területek közösségeinek fejlesztését, a határon átívelő közös munka ösztönzését, s elhivatottak a szegénységben élő közösségek életminőségének javítása iránt. Az együttes cselekvés eredményeként, a képzéseken túl, tavaly létrejött egy sokoldalú szakmai tartalommal rendelkező online portál magyar és szlovák nyelveken, amely a szakemberek munkáját segíti, ösztönzi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában