leomlott támfal

2021.02.24. 13:15

Oroján Sándor: mielőbb helyre kell állítani az egri várfalat

Oroján Sándor szerdán, közösségi oldalán közzétett bejegyzésében reagált a Mirkóczki Ádám polgármester által megtartott hétfői sajtótájékoztatón elhangzottakra.

Heol

Forrás: Oroján Sándor / Facebook

Mint ahogy arról korábban már írtunk, sajnálatos eset történt Egerben: leomlott az egri vár egyik bástyájának támfala. Az ügyben Mirkóczi Ádám polgármester mellett Oroján Sándor, az Fidesz frakcióvezetője is megszólalt, szerinte egy független szakértőkből álló vizsgálóbizottságnak kell tisztáznia a felelősség kérdését. A későbbiekben az is kiderült, hogy a kivitelező az ötéves, garanciális javítások ügyén vizsgálta meg decemberben a vár felújított részeinek állapotát.

Hétfői sajtótájékoztatójában Mirkóczki Ádám elmondta, nem nyújtanak be vis maior pályázatot, mivel az nem fedezné a költségek egészet, legjobb esetben is csak annak 70 százalékát.

Erre a Fidesz egri frakcióvezetője hivatalos Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében reagált: „Örülünk, hogy a polgármester egyetért végre a Fidesz-frakció javaslatával, hogy a várfal leomlásának felelősét meg kell találni. Nem hihető dolog az eseményt az esőre és a fagyra fogni” – írja a posztban.

Hozzátette, a várfalat mielőbb helyre kell állítani, nem szabad hagyni, hogy pereskedés miatt évekig így maradjon, mert az kárt okoz a turizmusnak és egész Egernek. Oroján Sándor úgy véli, érdemes lenne vis maior pályázatot haladéktalanul beadni, a 30 százalék önrészt pedig utólag a felelősre terhelni.

" data-width="500" data-show-text="true">

">❗️Örülünk, hogy a polgármester egyetért végre a Fidesz-frakció javaslatával, hogy a várfal leomlásának...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában