büntetőeljárás

2021.03.24. 18:08

A rendőrség már vizsgálja az egri graffitit

Többek ellenérzését kiváltó graffiti került a viadukt lábazatára, a koncentrációs táborokat idéző felirat szerdán tűnt fel először az egrieknek.

Sz. M. L.

Mint arról már korábban beszámoltunk, valaki a viaduktra graffitizett egy a koncentrációs táborokat idéző feliratot. Az egri városvezetés is reagált a rongálásra.

– A városvezetés több bejelentést is kapott a rongálás kapcsán, ami minket is felháborított. A véleménynyilvánítás ilyen formája szerintünk sem elfogadható. Azt pedig végképp elkeserítőnek tartjuk, hogy Oroján Sándor az egri Fidesz-KDNP frakcióvezetője ezt az ügyet is arra használta fel, hogy a Fidesz központi kommunikációját hangoztathassa, miszerint az ellenzék oltásellenességet gerjeszt. Kérésünkre a Városgondozás Eger Kft. munkatársai betonalapszínű festékkel lefestették a feliratot. A rendőrség tájékoztatása szerint a helyszínelést követően büntetőeljárás keretében vizsgálják a történteket – fogalmazott Farkas Attila alpolgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában