álhír terjedt

2021.03.24. 11:05

A rendőrség megerősítette: nem „szállták meg” a ludasi önkormányzatot

Kamu volt a hír, miszerint a rendőrség és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) megszállta Ludas önkormányzatát.

Heol

Forrás: YouTube/Vargáné Csengeri Mónika

Ahogy arról korábban beszámoltunk, újabb álhír terjed a ludasi önkormányzatról. Egy internetes portál tette közzé, hogy helyi források szerint hétfőn nyolc óra előtt villogóval érkezett a rendőrség a ludasi polgármesterhez, és több órán keresztül ott is maradtak a NAV munkatársaival együtt.

Soltész Bálint rendőrségi sajtószóvivő tájékoztatása szerint valótlan az az állítás, miszerint a rendőrség „megszállta” Ludas önkormányzatát.

– A valóság ezzel szemben az, hogy a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság nem végzett semmilyen nyomozati cselekményt a megjelölt helyen és időben. A Gyöngyösi Rendőrkapitányság körzeti megbízott rendőre a járványhelyzetre való tekintettel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársával közösen láttak el szolgálatot a településen, a korlátozó jogszabályokkal kapcsolatos ellenőrzési feladatok miatt – nyilatkozta a szóvivő.

" data-width="500" data-show-text="true">

">Vargáné Csengeri Mónika, a település polgármestere tiszta vizet öntött a pohárba‼️👇 #álhírek

A település polgármestere, Vargáné Csengeri Mónika korábban érdeklődésünkre elmondta, hogy ismét dr. Hadházy Ákos országgyűlési képviselő félretájékozottsága nyomán keltek szárnyra álhírek. Hozzátette: szomorú, hogy a cikk írója kész tényként kezelte a valótlanságokat csupán egy helyi téves információira alapozva. Ez a jelzés lehet a portál többi hírének hitelességével kapcsolatban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában