adózás

2021.03.08. 10:58

A szigorítások nem érintik az egri önkormányzati adóhatóság ügyfélfogadását

A védelmi intézkedések szigorítása nem érinti a személyes ügyfélfogadást az önkormányzati adóhatóságnál, ám arra kérik az adózókat, hogy ügyeiket -lehetőség szerint – személyes megjelenés nélkül elektronikusan intézzék.

Heol

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

Eger önkormányzati adóhatósága arra kéri az ügyfeleket, hogy a következő hetekben elsősorban elektronikus úton, e-mailben, illetve telefonon rendezzék ügyeiket. Személyes megjelenés nélkül egyszerűbb, gyorsabb és biztonságosabb a helyi adóügyek intézése. A gazdálkodó szervezeteknek és az egyéni vállalkozóknak egyébként is kötelező az elektronikus út, a magánszemélyek pedig szabadon dönthetnek, hogy élnek-e a digitalizáció adta lehetőségekkel – tájékoztatta portálunkat Varga T. Orsolya polgármesterei referens.

Mint azt írta, az önkormányzati adóhatóság teljes egészében biztosítja adóügyekben az elektronikus ügyintézést, így otthonról minden ügy indítható és intézhető. Az Elektronikus Önkormányzati Portál ügyfelei számára biztosít elektronikus ügyintézési szolgáltatásokat. Személyes megjelenés, postai sorban állás nélkül küldhetik be kérelmeiket, bevallásaikat, adatbejelentéseiket, ellenőrizhetik adószámla kivonatukat, feldolgozott bevallásaikat megtekinthetik és ingyenesen fizethetnek bankkártyával adót, díjat az önkormányzatunknál.

A részletekről Eger honlapján érhető el bővebb tájékoztatás. Amennyiben elengedhetetlenül fontos a személyes megjelenés, úgy a személyes ügyintézéshez előzetes időpontfoglalásra van szükség. Ez összhangban más hivatalok ügyfélfogadási rendjével, ami a Magyarország Kormánya által kihirdetett veszélyhelyzethez kapcsolódó kormányzati intézkedések betartását szolgálja. A referens hangsúlyozta, hogy az adóügyek intézésekhez időpontot a http://onlineado.eger.hu menüpont alatt foglalhat.

A közlemény arra is kitért, hogy azok, akik nem elektronikus ügyintézésre kötelezettek és valamilyen űrlapot, nyomtatvány, csekket szeretnének papír alapon megkapni, úgy javasolják, hogy ezt is személyes jelenlét nélkül kérjék, említett honlapokról letöltve, telefonon vagy emailen! Szükség esetén a kérést sima postai küldeményben teljesítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában