ellentét

2021.03.12. 18:38

Dagad a botrány Egerben: Mirkóczki visszahívását kezdeményezi az Egységben a Városért Egyesület

Botrányt kavart Mirkóczki Ádám polgármester azon kijelentése, miszerint nem tekinti magát az ellenzék részének. Az üggyel kapcsolatban a Jobbik nem kívánt nyilatkozni, az Egységben a Városért Egyesület elhatárolódik a polgármestertől, a Momentum szerint pedig Mirkóczki cserbenhagyta választóit.

Sz. M. L.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

Mint arról korábban beszámoltunk: Mirkóczki Ádám polgármester nem tekinti magát az ellenzék részének. Szerinte a Jobbik proli a Momentum pedig visszataszító. Többek között erről szól az a cikk, melyet egy online portál egy vele készült interjúból kiemelve tett közzé.

– Hogy a volt pártom kommunikációja proli? Nos, parizer és zsák krumpli a parlamentben. Végtelenül lecsupaszított, alkalmanként alpári a politikai kommunikációjuk. Korábban is volt kendőzetlen kritika, ugyanakkor volt szakmai program is. Az, hogy kit támogatok pedig a programjától függ. Nem tudok egyetérteni az olyan valóságtól elrugaszkodott dolgokkal mint az Európai Egyesült Államok vagy az alapjövedelem meg a négynapos munkahét – magyarázta a Heol-hu-nak Mirkóczki Ádám.

Elmondta, ő elsősorban Eger polgármestere. Nagypolitikától mentes városvezetést akart, s azt hiszi, ez jól látható az elmúlt másfél évéből is.

" data-width="500" data-show-text="true">

">Feszültség az egri városházán: többen is bírálják az egri polgármester szavait‼️👇 #egységbenavárosértegyesült

Mindezzel kapcsolatban megkerestük a Jobbikot is, ám ők nem kívántak nyilatkozni, de a Momentum reagált Mirkóczki Ádám szavaira.

Jánosi Zoltán, a Momentum egri ellenzéki előválasztásra állított jelöltje nyílt levélben reagált Mirkóczki Ádám szavaira. Ebben emlékeztette a polgármestert arra, hogy szerinte a választási sikere nem személyes győzelem, hanem a DK, a Jobbik, az LMP, az MSZP és a Momentum, mint politikai szervezetek összefogásának köszönhető. Szerinte Mirkóczki Ádám kétes alakokkal szövetkezik, az az állítása pedig, hogy a Momentumnak nincs előválasztási programja nem igaz.

Jánosi Zoltán szerint a polgármesterrel megjelent interjú, melyben magát nem tekinti az ellenzék részének, elgondolkodtatta.

– Szinte napra pontosan két éve került napvilágra az egri ellenzéki összefogás híre, miszerint Mirkóczki Ádám, akkori jobbikos országgyűlési képviselő lesz az ellenzék, pontosabban az MSZP, a Jobbik, a DK, az LMP és a Momentum Mozgalom polgármesterjelöltje Egerben – idézte fel Jánosi Zoltán.

Ezt követően az egykori MSZP-s egri képviselő emlékeztette Mirkóczki Ádámot, hogy az önkormányzati választáson az őt támogató pártok szavazói és a személyébe vetett hitük segítette a polgármesteri székbe, egészen pontosan 9842 egri polgár.

– 2020-ban több alkalommal is cserbenhagyta ezeket a szavazókat. Azzal, hogy kilépett a pártjából, először a Jobbik szavazóinak fordított hátat, akik sok éven keresztül, választásról választásra támogatták Önt munkájukkal és szavazatukkal. A tavalyi esztendő második felében már a teljes ellenzéki szavazótáborról megfeledkezett, hiszen az egész győzelmet kizárólag a kampány résztvevőinek tulajdonította, de ekkor legalább még többes számot használt – intézte szavait Jánosi Zoltán Mirkóczki Ádámhoz.

A Momentum jelöltje szerint Eger polgármestere nagyon sok embernek csalódást okozott, mert épp a hitüket vette el tőlük.

– Az Önt győzelemre segítő pártokat és képviselőket semmibe vette, nyíltan kritizálta. Akinek eddig nem volt világos, most meggyőződhetett róla, hol is helyezkedik el Ön a politikai palettán – tette hozzá, végül felhívta a polgármester figyelmét arra, hogy a jövőben érdemesebb lenne áttekinteni a közzétett programokat, mielőtt hasonló kijelentéseket tesz.

Ahogy arról szintén beszámoltunk: az ellenzék egyik képviselőjét, dr. Pápai Ákost a Mi Hazánk Heves megyei elnökét is megkérdeztük a szóban forgó cikkről és tartalmáról, ám nem lepődött meg a fentiek hallatán.

– A politikai előélete okán az lett volna a meglepő, ha nem ez történik. Csak az a kérdés, hogy az egri, baloldali önkormányzati képviselők többsége tanul-e mindebből – mondta a képviselő, utalva arra, hogy Mirkóczki Ádám egykori saját pártjával szemben fogalmazott meg kemény kritikát.

Komlósi Csaba, az Egységben a Városért Egyesület elnökségének tagja sajtóközleményében reagált Mirkóczki Ádám a napokban napvilágot látott interjújára.

" data-width="500" data-show-text="true">

">❗️Komlósi szerint az Egységben a Városért Egyesületnek újra kellene gondolnia az Eger polgármesterével való további együttműködést❗️ #feszültség #mirkóczki #viszály

– A mai nap folyamán mint az Egységben a Városért Egyesület elnökségének tagja kezdeményeztem az egyesület elnökségének mielőbbi összehívását – tájékoztatta lapunkat Komlósi Csaba. – Lépésemet elsődlegesen Mirkóczki Ádámnak az egyesület elnökségi tagjának a sajtóban megjelent nyilatkozatai indokolják, amelyek véleményem szerint ellentétesek az egyesület létrehozásának céljaival és szellemiségével. Bár városunk jelenlegi polgármestere az egyesület jelöltjeként, az ellenzéki pártok és szavazók támogatásával jutott pozíciójához, most mégis egy pártok felett álló vezető szerepében tetszeleg, kijelentve, hogy nem tekinti magát az ellenzék részének. Ezért felszólítom az egyesület önkormányzati frakcióvezetőjét és frakciójának megmaradt tagjait, hogy vonják le a megfelelő következtetéseket és gondolják újra a város polgármesterével való további együttműködésüket – fogalmazott Komlósi Csaba.

Továbbá felkérte mindazon pártok helyi képviselőit, amelyeknek nevét és logóját Mirkóczki Ádám polgármesteri kampánya során használta, hogy nyilatkozatban határolódjanak el tőle.

Keresztes Zoltán, az Egységben a Városért Egyesület elnökségi tagja ezt követően közösségi oldalán úgy fogalmazott: Mirkóczki Ádám az ellenzék részeként, az ellenzéki pártok támogatásával, az ellenzéki Egységben a Városért Egyesület színeiben, az egri ellenzéki szavazópolgárok bizalmából lett polgármester. Mai sajtónyilatkozatával véleményük szerint Mirkóczki Ádám megtagadta azt az ellenzéki összefogást, melynek köszönhetően nem csupán polgármester lett, de amelyre most is támaszkodik a város vezetésében és az önkormányzat képviselő testületében.

– Fentiek miatt a mai napon kezdeményezzük Mirkóczki Ádám visszahívását az Egységben a Városért Egyesület elnökségéből – teszi hozzá.

" data-width="500" data-show-text="true">

">Tisztelt egriek!

Városunk polgármestere, Mirkóczki Ádám ma a sajtóban nyilvánosan deklarálta, hogy nem tekinti magát az...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában