covid

2021.03.10. 14:07

Elengedik az EVAT Zrt. kezelésében levő helyiségek bérleti díját

A kormányzati döntés alapján ugyanis a bérlők egy jelentős része mentesül a márciusi fizetési kötelezettsége alól.

Sz. M. L.

20200801 Eger képen: Huszár Márk - HM - Heves Megyei Hírlap Egri Csillag Weekend és Food Truck Show ahol egri borászatok kínálják legújabb évjáratú Egri Csillagjukat.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

Eger önkormányzatának megbízása alapján, az EVAT Egri Vagyonkezelő és Távfűtő Zrt. a kezelésében levő helyiségekre a márciusi bérleti díjakat tartalmazó számlákat – még az ezzel kapcsolatos kormányrendelet megjelenését megelőzően – megküldte a bérlőknek.

Természetesen az említett díjmentességre vonatkozó jóváíró számlát is hamarosan postázza az érintetteknek. Abban az esetben, ha az illető a március havi összeget már megfizette, az EVAT Zrt. március 16-ig a bérlőnek azt visszafizeti – tájékoztatta lapunkat a megyeszékhely önkormányzata.

A kormányzati döntés alapján ugyanis a bérlők egy jelentős része mentesül a márciusi fizetési kötelezettsége alól. Mint közzétették, a rendelet azokra a bérleti szerződésekre vonatkozik, amelyek esetében a kivett helyiség tulajdonosa az állam, a helyi önkormányzat, illetve lehet e kettő többségi befolyása alatt álló gazdasági társaság is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában