reagálás

2021.03.13. 18:15

Komlósi Csaba: szégyen, hogy Mirkóczki Ádám Eger polgármestere maradhat

Mint arról korábban beszámoltunk portálunkon, Mirkóczki Ádám árulónak nevezte Komlósi Csabát. Az Egységben a Városért Egyesület elnökségének tagja sajtóközleményben reagált az egri polgármester szavaira.

Heol

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

- A polgármester úr gondolkodása erősen egocentrikus, hajlamos úgy tenni mintha az ő színrelépése előtt Egerben nem létezett volna semmiféle közélet. A Magyar Hangnak adott interjújában például azt állította, hogy 2019-ben ő hozta össze „ezt a csapatot”. Biztosan elkerülte a figyelmét, hogy ekkor mi már az egri közgyűlésben közös frakcióban dolgoztunk és ő ebbe a már működő együttműködésbe kapcsolódott be. Nagyjából ennyire igaz az is, hogy ő kezdeményezte volna, hogy egyesületi és ne pártszínekben induljanak jelöltjeink az önkormányzati választásokon. Ez egy közös gondolkodás eredménye volt, amely közös gondolkodás már azt megelőzően zajlott, hogy ő felbukkant volna ebben a történetben – részletezte Komlósi Csaba.

Mint írja: valóban elhangzott korábban, hogy ő valamiféle pártpolitikától mentes városvezetést képzel el, de a „pártpolitikától mentes” és a „nem tekintem magam az ellenzék részének” fordulatokat úgy véli egészen mást jelentenek.

- Az Egységben a Városért Egyesület elnökségi tagjaként jogomban áll az egyesület elnökségének összehívását kezdeményezni, ezt a jogomat Mirkóczki Ádám véleménye nem írja felül. Egyébként nekem például az a véleményem, hogy szégyen, hogy ez az ember a város polgármestere maradhat, de ettől még pozíciója és a jogkörei változatlanok – tette hozzá.

- A helyi Fidesszel való konfrontáció hiánya kapcsán arra gondol a polgármester úr, hogy a közgyűléseken közte és Oroján Sándor frakcióvezető úr között rendszeresen zajló, időnként szánalmasan alacsony színvonalú, nagyjából egymás kölcsönös lehazugozásából álló szópárbajaikba nem kapcsolódtam be, ez igaz. Azt viszont megkérdezném, hogy ez a szintű konfrontáció milyen eredményeket hozott, volt-e bármi pozitív hozadéka egyáltalán? – tette fel a kérdést Komlósi Csaba.

- Azt gondolom, hogy városvezetőként nem az ilyen szócsatákban kellett volna vitézkednie, hanem olyan várost, önkormányzatot működtetni, ami jó példával szolgál arra, hogy helyi szinten le lehet bontani a Fidesz-rendszert és fel lehet építeni ennek alternatíváját, ami kicsiben megmutatja az ellenzék vízióját egy demokratikusan és átlátható módon működő Magyarországról – fogalmazott Komlósi Csaba.

Portálunknak elmondta Komlósi Csaba: sohasem bírálta Mirkóczki Ádámot azért, mert elhagyta a Jobbikot. Egy Keresztes Zoltánnal és vele készült interjúban beszélt erről képviselőtársa, amit aztán egy hírportál tévesen az ő kijelentéseként közölt.

– Egyébként, ahogy azt már több helyen elmondtam, kiléptem az LMP-ből, de ennek az egri történésekhez semmi köze nem volt. Volt párttársaimat helyben már a jelölésemkor tájékoztattam, hogy bizonyos az LMP-én belüli események bekövetkezése esetén el fogom hagyni a pártot. Ők ezt tudomásul vették és ezt tudva támogatták az egyesület színeiben történő indulásomat az önkormányzati választásokon.

Tényszerűen igaz, hogy polgármesteri esküjét, nem az ellenzéki pártoknak tette, ahogy mi sem a képviselői eskünket, de mérhetetlen cinizmus rejtőzik e kijelentés mögött. Zárásként annyit fűznék még ehhez az brazil szappanoperák stílusát idéző árulózáshoz, hogy olvassa újra A Pál utcai fiúkat – mondta Komlósi Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában