egyeztetés

2021.03.22. 16:08

Sztrájk a B. Braun gyöngyösi gyárában: új konstrukció van kilátásban

Mai napon (hétfőn) ismét tárgyalóasztalhoz ültek a B. Braun vállaltcsoport vezetői és a Vasas Szakszervezet képviselői, hogy a vállalat által pénteken megküldött új bérjavaslatot megvitassák.

Heol

2021 02 23 BBraun üzemegysége - Gyöngyös - Czímer Tamás - Heves Megyei Hírlap

Fotó: CZIMER TAMAS

Mint arról múlt hét pénteken is hírt adtunk, a B. Braun vállalatcsoport vezetése újabb alapbéremelési javaslatot adott a gyöngyösi gyár munkavállalói számára. Az új konstrukció szerint a vállalat az órabéres munkatársak 69 százaléka számára megadná a Vasas Szakszervezet és a munkavállalók által követelt 8 százalékos alapbéremelést, akik így túlóra nélkül minimum bruttó 384 ezer 707 forint jövedelmet kaphatnak egy ledolgozott hónap után.

Az órabéres munkatársak további 26 százalékának 6 százalékos, míg a fennmaradó 5 százaléknak pedig 4 százalékos emelést kínált a munkáltató – az egyre magasabb bérkategóriák felé mérsékelve az emelés mértékét.

Az egy órás megbeszélésen a szakszervezet még további néhány tisztázandó kérdést tett fel a vállalat képviselőinek, amelyre a vezetés még a mai nap folyamán választ ígért, ezt követően a szakszervezet a tagság elé viszi a bérjavaslatot elfogadásra. Az előzetes jelzések szerint erre még a héten sor kerül.

László Zoltán, a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke azt mondta, elégedett azzal, és biztatónak tartja, hogy a B. Braun engedett a korábbi álláspontjából. Az ajánlattal kapcsolatban később nyilatkozik, amikor a közgazdászaik kielemezték, hogy az ajánlat forintban mit jelent a dolgozóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában