támadások

2021.04.12. 11:37

A palóc faluvezetők kiállnak a ludasi polgármester mellett (videó)

Ludas polgármestere hisz a nyilvánosság erejében. A községben folyó beruházásokat, illetve a személyét ért támadások visszaverésére megkérte a polgármestereket, hogy együtt védjék meg a kistelepülések becsületét.

Szabó István

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czímer Tamás

Palócföld településeinek vezetői közös videójukban támogatásukról és szolidaritásukról biztosították a Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő által pár hete meghurcolt Vargáné Csengeri Mónika ludasi polgármestert.

Mint ismert, a Pesti Srácok oldalán írtak szerint a párton kívüli politikus kifejezetten jobboldali kistelepülések vezetőinek lejáratására utazik, megfélemlítve és igaztalanul megvádolva számos faluvezetőt. Most közülük néhányan úgy döntöttek, nem engednek a rémhírterjesztésnek, a megfélemlítésnek, és felzárkóznak a polgármester asszony mögött.

Három és fél perces közös videónyilatkozatban kilenc nógrádi palóc község vezetője, Altach Ignác, Szendehely polgármestere, Styevó Gábor, Nézsa, Pintér Bertalan, Nógrádsáp, Vezér Attila, Romhány, Varga Richárd, Nógrád, Molnár János, Ipolyvece, Rigó Dávid, Drégelypalánk, Velki Róbert, Magyargéc és Verbói Gábor, Nógrádmegyer első embere adott hangot felháborodásának. Kiállásukért Vargáné Csengeri Mónika rövid videoüzenetben mondott köszönetet.

Hadházy Ákos néhány hete túlárazással vádolta meg az akkor félkész állapotban lévő, épülő helyi piac kapcsán Ludas vezetését. A vádaskodást nem hagyta annyiban Vargáné Csengeri Mónika, aki válaszolt a baloldali politikusnak, kiemelve, hogy olyan informátoroknak hitt, akik még csak nem is ludasiak.

A képviselő március 22-én, szintén helyi forrásokra hivatkozva, már arról írt, hogy kék villogóval érkező rendőrök órákon át a polgármesternél voltak, március 28-án megtoldva az egészet azzal, hogy mindezt a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal együtt tették. Lapunkban is beszámoltunk róla, hogy azóta a rendőrség és az adóhivatal is közleményben tájékoztatott az érdemi elemeiben álhírnek minősülő ügy valódi részleteiről.

Képünk az épülő piactéren készült, amelyről a honatya álinformációkat közölt
Fotó: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

A ludasi polgármester helyesen ismerte fel, írja a Pesti Srácok, hogy Hadházy ellen csak a valóság és a tényszerűség az egyedüli fegyver, ehhez szükséges, hogy a helységek közösen tudjanak kiállni a rutinosan ködösítő, félinformációkkal operáló és egyértelműen a fideszes kistelepülések vezetőire utazó, azokat mindenáron lejáratni kész képviselővel szemben. Molnár János ipolyvecei polgármester szerint itt az ideje, hogy Palócföld községvezetői újra összefogjanak.

Megyénk palóc helységeinek irányítóit is megkérdeztük az ügyről.

Forgó Gábor, Mátraderecs- ke és Mudriczki József, Parád polgármestere is tudatta, hasonló kezdeményezés szűkebb hazánkban még nem történt, de ha lesz, akkor kiállnak Vargáné Csengeri Mónika mellett. Holló Henrik, Parádsasvár első embere kijelentette, kezdeményezni fogja, hogy a környék polgármesterei beszéljék meg a lehetőségeket. Vincze Ferenc, Váraszó vezetője hangsúlyozta, ha bizonyított a ludasi polgármester asszony igaza, kiáll a kollégája mellett.

– Folyamatban lévő építkezésnél lehetetlen végső költségről beszélni. A világjárvány a kivitelezés alatt is jelentős áremelkedést okoz, amit fokoz a szakemberhiány. Ráadásul feszültséget gerjesztő emberek is vannak mindenhol – közölte Vincze Ferenc.

Ludason a község fejlesztése a fontos

A faluban hosszú a beruházások sora. Pár éve nyitott meg újra például a kisiskola. Megújult a homlokzata, a teteje, napelemekkel látták el, nemrég pedig digitális táblával gazdagodott. Az óvodába is egyre többen járnak, új csoportszobát kell építeni a majd’ negyven gyerek számára. Megújult a önkormányzat és az óvoda közös épülete. Új tetőszerkezetet és nyílászárókat kapott az épület, kicserélték az elöregedett kazánrendszert, az óvoda új résszel is bővül. Az utolsó simításokat végzik a kisgyermekek játszóterén, a hónap végén indul egy játszóbázis kivitelezése a nagyobbaknak. A Kolozsvári és a Móricz Zsigmond utca hamarosan megújul. Az épülő vágóhíd alkalmas lesz a helyben tenyésztett baromfi és húsgalamb vágására, amely a közétkeztetésben alacsonyabb költséget, és új munkahelyeket is jelent.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában