időjárás

2021.04.14. 07:39

Beborította a hó szerda reggelre a Kékestetőt (videó)

A kedd délután felerősödött havazásnak köszönhetően a Mátrában gyorsan gyarapodott a hó, a Kékestető reggelre teljesen kifehéredett.

Heol

Forrás: YouTube

Ahogy arról korábban beszámoltunk, kedden délután Heves megyébe is megérkezett a havazás, s ennek köszönhetően a Kékestető is elkezdett kifehéredni. A Kékes webkameráján remekül látszik, ahogy a keddi havazás utána szerda reggelre szinte teljesen beborította a hó az ország legmagasabb pontját.

Ahogy azt az Országos Meteorológiai Szolgálat is kiemeli: az éjszakai órákban hegyeinkben és környékükön havazott, így ott akár még szánkózni is lehet. Mint írják: nem árt azonban igyekezni, mert napközben a hó olvadni fog, így estére már alig marad belőle valami.

Ma egyébként fokozatosan kelet, délkelet felé vonul a csapadékzóna, délutánra egyre nagyobb területen meg is szűnik a vegyes halmazállapotú csapadék, de záporok ezt követően még kialakulhatnak. Keleten, délkeleten azonban napközben még sokfelé várható eső, havas eső, a hegyekben hó. Az északnyugati szél többfelé lesz erős, helyenként viharos erejű széllökések is lehetnek.

" data-width="500" data-show-text="true">

">Sziasztok! Jó reggelt!

Nem, nem tréfa a cím, ugyanis az éjszakai órákban hegyeinkben és környékükön havazott, így ott...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában