időjárás

2021.04.04. 08:33

Fotókon a szombati mátraszentistváni hóvihar

Szombat estére szinte teljesen fehérbe öltözött a Mátra. Úgy tűnik, a tél továbbra is a nyakunkon marad, hétfőn pár óra alatt átrobog az országon a hidegfront, amit jelentős lehűlés és viharos szél kísér majd.

Heol

Forrás: Sípark Mátraszentistván

Mint arról korábban beszámoltunk, a szombat délutáni havazás később sem csitult, hat óra után már hóvihar tombolt a mátraszentistváni síparkban. A húsvéti havazásról a sípark közösségi oldalán megosztott pár fotót is, amelyen jól látszik, hogy a hó szinte teljesen beterítette a pályát.

" data-width="500" data-show-text="true">

">🔴LIVE Szakadó HÓESÉS a Magas-Mátrában! ❄️❄️❄️🏔HÚSVÉTI HÉTVÉGE és HIDEGFRONT! 🐰⛷ Nyitva: 8:30-15:30! Csússz még egy...

A kellemes, tavaszias időjárásra sajnos még várni kell. A hétfő éjjeli, kedd hajnali órákban északnyugat felől egy hidegfront éri el az országot, melynek következtében helyenként havazás is előfordulhat. Mint azt korábban megírtuk: mindössze 2 óra alatt akár 10-12 Celsius-fokkal is visszaeshet a hőmérséklet. Reggel már többfelé fagypont közeli értékeket mérhetünk, többfelé havazás, havas eső várható, kifehéredik a táj. A fronthoz erős, viharos északnyugati szél is társul, közel 70-80 kilométer/órás széllökések is lehetnek az éjjel folyamán.

" data-width="500" data-show-text="true">

">Hihetetlen❗Hatalmas hóviharrá alakult a délutáni havazás 😮❄️ #mátra #havazás #áprilisihó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában