tragédia

2021.04.28. 21:17

Ketten vesztették életüket tavaly munkahelyi balesetben Heves megyében

Magyarországon 2012-ben nyilvánította a kormány április 28-át a munkabalesetben elhunyt, valamint megrokkant munkavállalók emléknapjává.

Heol

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Április 28-a a munkabalesetben elhunyt, valamint megrokkant munkavállalók emléknapja – hívja fel a figyelmet a Heves Megyei Kormányhivatal. Mint megtudtuk: Heves megyében tavaly ketten vesztették életüket munkahelyi balesetben.

Magyarországon 2012-ben nyilvánította a kormány április 28-át a munkabalesetben elhunyt, valamint megrokkant munkavállalók emléknapjává. A dátum egy kanadai esemény évfordulója: 1914-ben ekkor fogadták el azt a munkahelyi balesetbiztosítási szabályozást, amely létrehozza az első kanadai munkavédelmi hivatalt. A munkaadók, munkavédelmi tanácsadók és hatósági szakemberek célja közös: megelőzni a munkabaleseteket és a munkahelyi ártalmakat.

" data-width="500" data-show-text="true">

">Április 28-a a munkabalesetben elhunyt, valamint megrokkant munkavállalók emléknapja. Heves megyében tavaly ketten...

A munkavédelmi hatóság adatai szerint tavaly 13 százalékkal csökkent megyénkben a munkabalesetek száma a 2019-es évhez képest. Összesen 5 súlyos munkabaleset történt, ketten haltak meg megyénkben munkavégzés közben.

A Heves Megyei Kormányhivatal felhívja minden munkaerőpiaci szereplő figyelmét a munkavégzés lehetséges veszélyeire, a munkavédelem társadalmi jelentőségére.

„A biztonságos, egészséget nem veszélyeztető és az emberek méltóságát tiszteletben tartó munkahelyek fontossága mindannyiunk közös érdeke. A hatóság tájékoztatással, rendszeres ellenőrzésekkel segíti szabályos foglalkoztatás, a biztonságos munkavégzés ügyét” – írják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában