karbantartás

2021.04.10. 18:09

Megkezdődhet a hibák feltárása az ostorosi víztározónál

Bíznak benne, hogy a nyár végére megvalósulhat a gát, a zsiliprendszer, valamint a jégtörő betonlapok karbantartása.

SZ. M. L.

2021.03.19 - Böjt László, Ostoros község polgármestere - Fokozatosan leürítik az Ostorosi tavat- Ostoros - Huszár Márk - HM - Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszar Mark

– Jó két méterrel csökkent az ostorosi tó vízszintje az elmúlt hetekben, így lehetővé vált a feltárt hibák helyreállítása – tudtuk meg Böjt Lászlótól. Ostoros polgármestere bízik abban, hogy nyár végére megvalósulhat a gát, a zsiliprendszer, valamint a jégtörő betonlapok karbantartása, melyek fontos tényezők az árvízvédelem biztosításához.

Mint arról már beszámoltunk, előbb a katasztrófavédelem, majd jelzésük után a vízügyi főhatóság tárt fel itt hiányosságokat. Ezért le kell ereszteni a tavat, mielőtt baj történne, de ha a feltárt hibákat elhárítják, újra feltölthetik majd.

A polgármester reméli: nyárra minden a régi lesz Archív fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Rossznak mondható a földgát állapota is, vaddisznótúrások vannak rajta – tájékoztatott a polgármestere. Böjt László elmondta, a zsiliprendszer sincs megfelelő állapotban, és a fenékleürítő nem működik megfelelően, és a vizsgálatok során kiderült, hogy gát alatti alagút is szivárog. A két hatóság megállapította, hogy a Tarnamenti Vízgazdálkodási Társulás az elmúlt időszakban nem látta el megfelelően a feladatát, a karbantartás hiánya pedig ezt eredményezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában