emlék

2021.04.26. 17:24

Szívmelengető: szülőfaluja sem feledi Törőcsik Marit

Sokan zarándokolnak Pélyre megemlékezni a színészlegendáról.

B. R.

Törőcsik Mari 2015-ben a szülőfalujában, ahol a tárlatot is megtekintette Archív

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Jakab Tibor

A nemrég elhunyt Törőcsik Mari színművésznő tiszteletére a Pély Községért Egyesület és a Pély – Községünk, Szülőfalunk Alapítványa emlékezőhelyet alakított ki a Fő út 150. alatt található kiállítás épülete előtt, hogy az ide érkezők leróhassák kegyeletüket.

Törőcsik Mari 2015-ben a szülőfalujában, ahol a tárlatot is megtekintette
Archív fotó: Jakab Tibor

Bakondi Péter polgármester a Heol kérdésére elmondta, a tárlat a vírushelyzet miatt most nem látogatható, de a külső kapu nyitva áll mindenki előtt. Egyre több mécsest, virágot helyeznek el itt, nem csak falubeliek. Más településről is eljönnek ide azért, hogy búcsúzzanak a művésznőtől.

A pélyi születésű színésznő életét szűkebb hazánk rendszeresen nyomon követte, az elmúlt hetekben pedig egy ország aggódott a színészlegendáért. Törőcsik Mari állapotáról hetekig nem lehetett tudni semmit, majd többen megerősítették, hogy tüdőgyulladást kapott a legenda. Sokáig úgy tűnt, minden rendben van, s megnyugodhattunk, hogy a színésznő jól van. Április 16-án azonban érkezett a tragikus hír, miszerint elhunyt Törőcsik Mari, a nemzet színésze és a nemzet művésze, a magyar színjátszás felejthetetlen alakja.

" data-width="500" data-show-text="true">

">A közönség szeretete éltette a színészlegendát! Törőcsik Marira emlékezünk 🕯🖤 #gyász #törőcsikmari #nekrológ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában