önkormányzat

2021.04.20. 11:10

Visszahívta Eger polgármestere Komlósi Csabát az Evat bizottságából

Visszahívta Komlósi Csaba képviselőt az Evat Zrt. felügyelőbizottságából Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere.

Sz. M. L.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

– Az Egységben a Városért Egyesület (EVE) képviselőcsoportból való kilépésemet követően Mirkóczki Ádám, élve a különleges jogrend biztosította felhatalmazásával egy kicsinyes politikai indíttatású „bosszúhadjáratot” indított ellenem, ennek keretében visszavonta önkormányzati biztosi, illetve bizottsági elnöki megbízásaimat. Csak idő kérdése volt, hogy az Evat Zrt. felügyelőbizottságából is visszahívjon. Ez az elmúlt héten meg is történt – magyarázta Komlósi Csaba. Elmondta, a polgármester a döntést nem indokolta.

– Bizottsági tevékenységemet a korábban kritika nem érte. Persze ugyanez volt a helyzet a képviselői munkámat illetően is, azaz amíg a frakció tagja voltam senki nem bírálta a tevékenységemet, a kilépésemet követően azonban azonnal beindult a negatív minősítések áradata – fogalmazott.

Hozzátette Császár Zoltán kinevezésével valószínűleg a frakció megmaradt tagjainak a lojalitását próbálja erősíteni a polgármester és erre jó eszköznek tart egy ilyen kinevezést.

A városvezetés tájékoztatása szerint az Egységben a Városért Egyesület legutóbbi frakcióülésén egyhangú döntést hozott arról, hogy Komlósi Csaba helyett Császár Zoltán képviselőt delegálja az Evat Zrt. felügyelőbizottságába.

– A mandátumot az EVE frakciója kapta, amiből Komlósi Csaba kilépett, így a képviselőcsoport szerint indokolt a személycsere. Határozatommal a frakció döntését hajtottam végre – közölte Mirkóczki Ádám.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában