időjárás

2021.04.25. 11:57

Zivatarok miatt adtak ki figyelmeztetést vasárnapra Heves megyére

Szűkebb hazánkban az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, de szélerősödés, jégeső is előfordulhat.

Heol

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

Egy gyenge hidegfront vonul ma át felettünk, ennek szakadozott felhőzete elsősorban az északkeleti, keleti megyékben zavarja majd jelentősen a napsütést, és leginkább ott van esély a délután során záporok, zivatarok kialakulására lokálisan intenzív csapadék és viharos széllökések kíséretében – számol be az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Heves megyére elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adtak ki zivatarok miatt. Mint írják, szűkebb hazánkban az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, emellett esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat.

Mint írják: máshol a napsütés lesz jellemző, bár délnyugaton is előfordulhat zápor, elvétve zivatar. A délutántól északnyugatira forduló szél a főváros térségében, Észak-Dunántúlon erősödhet meg. Éjszaka nagyrészt csökken a felhőzet és hajnalra legyengül a szél is, délnyugaton viszont befelhősödik az ég, ott akár kevés csapadék is lehet. Hétfőn a vastag felhőzet terjeszkedik, az ország délnyugati, déli felén csak keveset süthet a nap, a déli megyékben eső is várható.

" data-width="500" data-show-text="true">

">Jó reggelt!☕️

Szakadozott felhősáv vonul délkelet felé, hosszabb napos időszakok elsősorban a Dunántúlon lehetnek....

Északabbra a délelőtti napsütést követően gomolyfelhők képződnek, de csapadék arrafelé nem lesz. Szinte mindenhol gyenge, mérsékelt légmozgásra számíthatunk. Hajnalban -4 és +4 fok között alakul a hőmérséklet. Fagyra leginkább az Északi-középhegység térségében, északkeleten, a Duna-Tisza közén, illetve elvétve a Kisalföldön van esély. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 9 és 14 fok között várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában