Beruházás

2021.05.11. 10:48

Letették a Zöld Város Projekt alapkövét Füzesabonyban

A top pályázat kerete eredetileg 1 milliárd 150 millió forint, melyhez közel 850 millió forint ráemelés érkezett, így majd 2 milliárd forint áll rendelkezésre ahhoz, hogy Füzesabony végre modernebb, zöld várossá válhasson.

Sz. M. L.

Fotó: Nemes Robert

Eljött a pillanat amit nagyon vártunk, hiszen még 2017-ben kaptunk támogatást a zöld város projektre. El is kezdődött a tervezési folyamat amely két évig tartott, ám problémával szembesültünk, a kormányhoz kellett fordulnunk – mondta Nagy Csaba polgármester a Zöld város kialakítása TOP pályázat ünnepélyes alapkőletételén.

Köszönettel tartozom Nyitrai Zsoltnak, aki megígérte, hogy Füzesabonyban méltó varősközpont lesz, s, hogy bármikor hozzá fordultunk, segített. A beruházás ma megindul, de nem dőlhetünk hátra, hiszen csak most jön a neheze. Arra kérem a füzesabonyi polgárokat és vállalkozókat, hogy legyenek türelemmel. 14 hónap múlva megújult környezetben találkozhatunk itt – fogalmazott Nagy Csaba.

A mai nap fontos, szimbolikus pillanat a helyiek életében – kezdte Nyitrai Zsolt, kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselője. Majd megragadta az alkalmat arra, hogy köszönetet mondjon azoknak akik aktívan részt vesznek a járvány megfékezésében.

Az Európában rekordszámú beadott oltásnak köszönhetően megkezdődhetett az ország újraindítása. Ennek következő lépcsőfoka 5 millió beoltottnál lesz. Heves megyében a heten eléri a 120 ezret azok száma, akiket már egyszer beoltottak. A vakcina életet ment – hangsúlyozta a képviselő.

Elmondta, a rendszer-változásnak és az azt követő időszaknak Füzesabony nem volt a nyertese, évtizedekig egy helyben toporgott a város hiába a jó szándékú vezetés.

Nagy Csaba és csapata a város fejlődéséért dolgozik. Fokozatosan megtoljuk az ipari parkot, soha nem látott mértékben megújulnak az utak, egyre inkább visszanyeri járási központi funkcióját a település – húzta alá Nyitrai Zsolt.

Az elmúlt időszakban hallhattunk rosszindulatú híreszteléseket arról, hogy a zöld város projekt nem valósul meg, azonban amiben a polgárok bíznak azt Magyarország Kormánya segíti. Megépül a méltó városközpont. Következő célunk pedig legyen az, hogy a város két részét felüljáróval kössük össze, ez akár 2024-ben megvalósulhat – tette hozzá.

A top pályázat kerete eredetileg 1 milliárd 150 millió forint, melyhez közel 850 millió forint ráemelés érkezett, így majd 2 milliárd forint áll rendelkezésre ahhoz, hogy Füzesabony végre modernebb, zöld várossá válhasson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában