városkép

2021.05.22. 11:10

Még mindig magas a fű Egerben, de most megtalálták az okát

Egy hete foglalkoztunk azzal, hogy a ­megyeszékhely közterein a fű mérete már meghaladja egy átlagos óvodás gyerek ­magasságát. Portálunknak akkor a Városgondozás Eger Kft. elmondta, hogy ­munkatársaik ­folyamatosan dolgoznak. A városi televízióból viszont megtudhattuk, hogy az eső miatt mégsem.

Szabadi Martina Laura

20210520 Eger fotó: Huszár Márk - HM - Heves Megyei Hírlap Hatalmas a fű az Ifjúság utcában.

Fotó: Huszár Márk

A múlt héten már írtunk róla, hogy a közösségimédia-felületeken több helyi is a közterületeken egyre növekvő fűre panaszkodik. Valamint arra, hogy a Városgondozás Eger Kft. munkatársai nem kezelik elég gyorsan a helyzetet. Említették azt is, hogy sokszor hagyják félbe a munkások a tennivalót napközben, s csak egy-két nappal később térnek vissza, hogy befejezzék a megkezdett feladatot.

Akkor a cég parkfenntartási üzemegységének vezetője, Mirkovszki-Lénárt Patrícia arról számolt be, hogy munkatársaik folyamatosan vágják a füvet egy előre meghatározott rend szerint, ugyanis a közterületeket frekventáltságuk szerint különböző kategóriákba sorolják. Hozzátette, hozzájuk is eljutottak a rosszalló visszajelzések, de a bejelentők türelmét és megértését kérték. Majd – nagyjából egy hét különbséggel – a városi cég vezetője, Juhász Géza és Minczér Gábor alpolgármester a Tv Eger szerdai adásában beszélt a témáról. Gyakorlatilag arról, hogy a fű növekedésének az oka az eső, ami miatt nem tudtak dolgozni sem.

Juhász Géza ügyvezető kiemelte, hogy erőforrásaikhoz mérten ők mindent megtesznek. Hangsúlyozta, hogy az esőben – munkavédelmi okok miatt – sem lehet a gépeket üzemeltetni. Főként nem úgy, hogy az hatékony legyen, ugyanis a vágás után az összkép nem lesz esztétikus, magyarul nem lehet esőben normálisan füvet vágni. Ez pedig ahhoz vezetne, hogy – szerinte jogosan – rengeteg kritika futna be azzal kapcsolatban, hogyan néz ki a terület a munkavégzés után. Mindemellett pedig a házfalakra vagy a környéken parkoló autókra feltapadhatnak a fűcsomók, s ezzel is csak kárt okoznánk.

Nem lehet esőben üzemeltetni a gépeket, így szép nagy pipacsok nőttek Fotó: Huszár Márk

Egyébként szerkesztőségünk előtt épp e sorok írása közben vágták a cég emberei a növényzetet. A fűkaszás urat két hölgy is kísérte. Ők azzal foglalatoskodtak, hogy egy ponyvát tartottak a parkoló járművek elé, így a mellettük elhaladó kolléga nem csapta össze azokat. Egyébként azok, akiket nagyon aggaszt már a fűhelyzet a Városgondozás Facebook-oldalán nyomon követhetik a munkavégzést, ugyanis ott napi rendszerességgel adnak tájékoztatást.

Tényleg vágják a városszerte magasra nőtt zöldet

Szerdán már vágtak többek között a Rákóczi úti garázssoron, a Malomárok utcai játszótér környezetében, valamint a Szálloda utcában, de gaztalan lett Nagylapos, Felnémet, a Töviskes tér, a Szépasszonyvölgy és az Érsekkert is. Csütörtökön például a Pozsonyi utca környékén dolgoztak.

Minczér Gábor alpolgármester kitért arra is, hogy nem a többek által hangoztatott pénzelvonás miatt van a probléma. Hozzátette – mint ahogy az már a strand épületének bontásakor is elhangzott –, az önkormányzat szeretné, ha a cég piaci alapon is szerezne magának munkát, például bontási vagy parkfenntartási feladatokat vállalnának. Az ebből befolyó összegeket pedig cégen belül hasznosítanák, például a létszám növelésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában