Kommentek

2021.05.28. 07:00

Mirkóczki Ádám kilépett az EVE frakciójából – Íme az egri reakciók

Mirkóczki Ádám polgármester távozása az Egert vezető egyesületből sok olvasónkat buzdított véleménye kinyilvánítására.

Heol

2020.07.30 Eger Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata képviselő-testületének közgyűlése a Városházán A képen: Farkas Attila alpolgármester Minczér Gábor általános alpolgármester Mirkóczki Ádám polgármester Dr. Bánhidy Péter aljegyző Berecz Mátyás alpolgármester Fotó: Huszár Márk HM Heves Megyei Hírlap

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

Mint arról korábban beszámoltunk, kedd este kizárták az Egységben a Városért Egyesület (EVE) elnökségéből Mirkóczki Ádámot. A polgármester érdeklődésünkre szerdán úgy nyilatkozott: sajnálattal vette tudomásul, hogy az ellenzéki pártok különböző szereplői még a város érdekében sem képesek kilépni a „pártpolitikai logikából”. Mint mondta: az egyesület keddi döntését tudomásul véve, tiszta viszonyokat teremtve szerdán önként kilépett az Egységben a Városért Egyesület frakciójából és magából az egyesületből is.

A történtek megmozgatták olvasótáborunkat, a cikket sokan kommentálták a Facebookon. Volt olvasónk, aki úgy vélte, hogy ez volt a polgármester eddigi legjobb húzása, s voltak, akik lépésében maximálisan támogatták. A kommentelők közül azonban többen is bírálták Mirkóczki Ádámot, aki lapunknak korábban úgy nyilatkozott: „A pártsemleges városvezetési stíluson a jövőben sem kívánok változtatni, mert én nem kizárólag az ellenzéki választók polgármestere vagyok, hanem 53 ezer egri lakosé, pártállástól, ideológiától függetlenül.”

Egyik olvasónk például a történtekkel kapcsolatban azt írta, „szerencsétlen városunk” dolgaival is foglalkozni kellene a folyamatos politikai csatározás helyett. Hozzászólásában több, a várost érintő problémát is felvonultatott, például, hogy „Egyre több a lakatlan, elhanyagolt ingatlan Egerben.”

„Ennek a hatalmi harcnak Eger városa látja kárát!” – írta egy másik olvasónk, és akadtak többen is, akik azt találgatták, várható-e a polgármester lemondása. Volt, aki egyáltalán nem bánta, hogy Mirkóczki Ádám elhagyja az egyesületet, szerinte ugyanis a polgármesternek így sokkal több ideje jut majd a város ügyeire.

Ajánlóképünk archív felvétel. Fotó: Heves Megyei Hírlap/Huszár Márk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában