Kilátó

2021.05.27. 17:07

Pazar látvány – Hétvégén próbajelleggel kinyitott a kiskörei kilátó

A magasból lehetősége nyílik a látogatóknak megtekinteni az abádszalóki medencét, a kiskörei vízlépcsőt is, jó időben egészen a Mátráig elláthatunk.

B. R.

Tizenkilenc méter magasból nézhetünk körül Fotó: M. A.

Fotó: Márkus Attila/Heves Megyei Hírlap

Teljes pompájában áll a Tisza-tó mellett a MAHART Zrt. által létesített, különleges látványú kilátó. A cég kiskörei kikötőjének vezetője arról tájékoztatott, bár hivatalos átadója nem volt a létesítménynek, számítottak az elmúlt hétvégi jelentős érdeklődésre, így a nagyközönség előtt is kinyitottak próbajelleggel.

– A rossz időjárás ellenére közel kilencszázan látogatták meg a kilátót. Legtöbben pünkösdhétfőn, akkor négyszáznál is többen érkeztek ide

– fogalmazott Katona György.

A mintegy tizenkilenc méter magas, kilenc pihenőhellyel ellátott kilátó kialakításában két összefordított csónak jelenik meg. A magasból lehetősége nyílik a látogatóknak megtekinteni az abádszalóki medencét, a kiskörei vízlépcsőt is, jó időben egészen a Mátráig elláthatunk.

A mellette lévő négy, különböző színű lábasházban szolgáltatások lesznek elérhetők. Az egyikben az illemhelyek használatán túl tisztálkodni, a későbbiekben mosni is lehet majd. Helyet kapott még a vízi rendészet, egy büfé, valamint a nyaralóhajózási program irodája is.

Tizenkilenc méter magasból nézhetünk körül
Fotó: Márkus Attila/Heves Megyei Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában