Sajtótájékoztató

2021.05.14. 11:36

Pénz nélkül, de vidám, pozitív évaddal készül az egri színház

A Gárdonyi Géza Színház társulata ebben az évadban már nem játszik, hanem a következőre készül.

Sz. M. L.

20200220 Eger fotó: Berán Dániel, BD / Heves Megyei Hírlap Gárdonyi Géza Színház.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

– Vidám, zenés és pozitív üzeneteket hordozó színházi évaddal készültünk nézőinknek tekintettel az elmúlt időszakra – mondta Blaskó Balázs, az egri Gárdonyi Géza színház igazgatója péntek délelőtt sajtótájékoztatón, melyen Topolánszky Tamás, a GG Tánc vezetője, valamint Kormos Anita irodavezető és Minczér Gábor alpolgármester is részt vett.

Azok a nézőink, akik nem váltották vissza bérletüket használhatják azt a következő évadban, s lojalitásukat azzal is megköszönjük, hogy öt előadás helyett hatot tekinthetnek meg vele – húzta alá Kormos Anita. Hozzátette, azok akik visszaváltották, de ragaszkodnak a megszokott helyükhöz minél előbb váltsák meg az új bérletet.

Blaskó Balázs elmondta, hogy több vidéki színház is úgy döntött, Egerhez hasonlóan ebben az évadban már nem játszik, hanem a következőre készül. Kiemelte, hogy jelenleg a színház közös fenntartását biztosító szerződés még nincs aláírva a város részéről, az állami támogatás így nem érkezett meg, s az önkormányzat anyagi helyzete miatt csak csökkentett összeget tudott mindeddig a teátrumnak biztosítani. Reméli hamarosan pozitív hírek érkeznek a fenntartótól, hiszen így a színháznak gyakorlatilag nincs költségvetése.

Minczér Gábor elmondta, hogy az állami kompenzáció még nem érkezett meg, a város anyagi lehetőségei továbbra is korlátozottak.

- A kiesés meghaladja a kompenzáció mértékét, sajnos sok intézménytől kellett pénzt elvonni. Ugyanakkor annak kérdése, hogy az állam átvállalja a színház működtetését még nyitott – fogalmazott.

Az alpolgármester kérdésünkre elmondta, hogy az önkormányzat elsődleges célja hosszútávon a színház közös fenntartásának megőrzése. Az, hogy az állam átvállalja a fenntartást csak ideiglenes megoldásnak megfelelő, hiszen a színház Egerben van. Hozzátette nem szerencsés, ha a művészetbe beleszól a politika.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában