Jótékonyság

2021.05.25. 14:21

Újabb szociális adománybolt nyílt Gyöngyösön – Fotók

Május 25-én délben újabb szociális adománybolt nyílt Gyöngyösön, a Bugát Pál tér 1/1-ben Kincsesbarlang néven.

Heol

Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Harmadik adományboltját nyitotta meg kedden az Almavirág Összefogás Értékteremtő Kereskedelmi Szociális Szövetkezet. Aradi Mária, a szövetkezet egyik alapítója a megnyitón elmondta, hogy a helyiség a Kincsesbarlang üzletek sorába tartozik, amelyeknek a karitatív tevékenységük mellett, a szociális szövetkezeti formából következően, jövedelmezőnek is kell lenni.

 

– Egyrészt a munkaerőpiacon kívül rekedt embereknek teremtünk álláslehetőséget – tájékoztatott Aradi Mária, – jelenleg nyolc alkalmazottunk van. Másrészt, a rászorulóknak biztosítunk vásárlási lehetőséget a használtpiaci árnál is sokkal olcsóbban. Legalább ilyen fontos funkciója a szövetkezetnek a szemléletformálás. Önkéntes képzéseink célja, hogy a jelen és a jövő generációiban erősítse a személyes adakozásra való hajlandóságot. Elindítjuk a környező községekbe a kitelepüléseinket is, hiszen vannak, akiknek a buszjegy megvásárlása is nehézséget okozhat. Ebben segít a Kincsfutár névre keresztelt új közösségi autónk is – összegezte az alapító.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában