program

2021.06.10. 09:11

A civil ünnepet már megtartják Egerben

Kihelyezett ülést tartott szerda délután az Egri Civil Kerekasztal a nemrégiben átadott Gárdonyi kertben.

Sz. M. L.

Fotó: Daniel Beran

A rendszeres havi találkozójukon ez alkalommal részt vett Minczér Gábor alpolgármester is, aki a résztvevők kérdéseire válaszolt, egyikük például arról érdeklődött, hogy a Vallon úti játszótér zárhatóvá tehető-e. Mint jelezte, erről már tavaly is érdeklődött az alpolgármesternél és az önkormányzatnál, ám azt a választ kapta, hogy az önkormányzatnak nincs pénze. Minczér Gábor megígérte, hogy mindenképp utánajár az ügynek, mint ahogy egy másik érdeklődő kérdésének is, aki azt kérdezte, tavaly miért nem lehetett a cégek iparűzési adóbevételének egy százalékát civil szervezetekhez juttatni Egerben.

Berecz Mátyás képviselő, muzeológus is jelen volt, ő a kert és épített környezetének megújulásáért felelős közösségvezérelt CLLD-projekt részleteit ismertette, valamint körbevezette a kerekasztal tagjait a közösségi tereken.

Jordán Péter, a Heves Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ vezetője a civil szervezetek által elérhető pályázatokról és támogatásokról, valamint a civil szervezetek helyzetéről tájékoztatta a jelenlévőket.

Bányász Róbertné, soros elnök kérdésünkre elmondta, hogy ugyan a városi civil fórumot várhatóan nem tartják meg, de Eger Civil Ünnepe az idén a korábbi években megszokott módon, változatlan formában zajlik majd. Előtte pedig a Felsőváros ünnepel, de természetesen a Lajosvárosban is lesznek programok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában