semmelweis-nap

2021.06.29. 17:34

Állami elismerést kapott a gyöngyösi kórház főigazgatója

Számos kitüntetést adtak át a Semmelweis-nap, a magyar egészségügy ünnepe alkalmából.

Sz. Sz. I.

A kitüntetés életműdíj Weisz Péternek Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czimer Tamas

Az egészségügy egyik legrangosabb kitüntetését ítélték oda Weisz Péternek, a Bugát Pál Kórház főigazgatójának. A Batthyány-Strattman László-díjat – amelyet a keddi fővárosi Pesti Vigadóban rendezett központi ünnepségen vehetett át – azoknak adományozzák, akik szakmai vagy közszolgálati munkájukkal hozzájárultak az egészségügyi és szociális ellátás fejlesztéséhez, s e tevékenység során évtizedes kimagasló teljesítményt vagy eredményt mutattak fel.

Weisz Péter kórházvezetői munkája meghatározó a régióban. Munkája egyik szakmai alappillére a gyöngyösi kórháznak. Legendásan hisz a munkatársaiban, értékeli és tiszteli a minőségi munkát. A betegközpontú egészségügy megteremtése jellemzi vezetői hozzáállását. Tekintélye messze túlnő a kórház falain.

A kitüntetés életműdíj Weisz Péternek Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Nyitóbeszédében Weisz Péter főigazgató köszönetet mondott a kórház dolgozóinak a koronavírus-járvány alatt tanúsított elkötelezettségéért, tenni akarásáért.

Bejelentette, hogy Kovács Edit főnővér, Kovács Viktória szakasszisztens, dr. Piros Annamária főorvos, a covid intenzív munkacsoport tagjai, s a tüdőgondozó munkatársai miniszteri elismerő oklevelet kaptak. Az év ifjú orvosa címet dr. Barta Aliz rezidens, az év ifjú ápolója címet Horváth Dalma érdemelte ki. Főigazgatói elismerésben huszonhárman részesültek. Az ünnepségen szakmai kinevezésre is sor került. A főigazgató adjunktussá nevezte ki ifj. dr. Kovács István sebész szakorvost.

A Bugát Pál Kórház vezetése köszönetét fejezte ki minden itt szolgálatot teljesítő katonának azért a munkáért, melyet a járvány idején az intézmény érdekében végeztek. Elismerésük jeléül a kórház örökös tiszteletbeli dolgozójává fogadták Tóvizi György zászlóst, Turcsoki Natália szakaszvezetőt, Kiss Zoltán őrvezetőt és Pitlik Péter zászlóst. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Országos Szervezetének elismerő oklevélét vehette át Szabóné Prezenszki Enikő neurológiai osztályvezető ápoló és Kovács-Hanka Szilvia transzfuziológiai osztályvezető asszisztens. Virággal köszöntöttek a munka mellett tanuló kilenc dolgozót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában