átadó

2021.06.16. 16:12

Átadták a felújított útszakaszt Ostoroson

A többlépcsős projekt az év végére eléri a község határát.

Sz. Sz. I.

Fotó: Nemes Robert

Egy kilométer hosszon felújított belterületi utat adtak át a településen. Köszöntő beszédében Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő hangsúlyozta, hogy a magyar kormány a döntései előtt mindig meghallgatja az emberek véleményét. A konzultációk során gyakori igényként merül fel az utak állapotának javítása. A kabinet ezért folyamatosan épít és újít fel közutakat. A képviselő kiemelte, hogy a jó utak javítják a lakosok komfortérzetét, és növelik a vidék népességmegtartó erejét is.

Szabó Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Heves megyei igazgatója arról beszélt, hogy az átadott szakasz egy felújítási program része, mely több ütemben valósul meg.

Egy kilométeren újult meg az út. Fotó: Nemes Róbert

– A cél az, hogy Novajig jó minőségű úton lehessen közlekedni. Ez évben eljutunk Ostoros végéig, a külterületi munkák jövő tavasszal indulnak. Jelen felújításra a Magyar Falu Programban ötvenöt millió forintot fordítottak, nyolcszáz tonna aszfalt felhasználásával. Mindezt a Közút alvállalkozó nélkül, saját kivitelezésben végezte el – tájékoztatott Szabó Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában