Ügyészség napja

2021.06.18. 18:39

Elismerésben részesültek Heves megye ügyészei

Elismerésben részesültek többen a megyei ügyészi szervezet munkatársai közül az ügyészség napja alkalmából – közölte a Heollal dr. Konkoly Thege ­László ügyész, a Heves Megyei Főügyészség­ sajtószóvivője.

Sz. Z.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Hozzáfűzte: százötven éve, 1871. június 10-én hirdették ki hazánkban a modern ügyészi szervezet megalakulását jelző királyi ügyészségről szóló törvényt. Az évfordulót idén is kiadványokkal és – a járványveszély miatt – virtuális rendezvényekkel tették emlékezetessé.

A jubileumon dr. Polt Péter legfőbb ügyész kitüntetéseket adományozott. Ezek sorában – már nem első ízben – a megyei főügyészségről többek munkáját is elismerték. A szervezeten belül igen rangosnak számító Magyar István-díjat kapott dr. Fekete Mariann főügyészségi csoportvezető ügyész a kiemelkedő elhivatottsággal és példamutató szorgalommal végzett, az ügyészség eredményes működését jelentősen elősegítő tevékenységéért.

A Székely Ferenc-díjat nyerte el dr. Bata Boglárka füzesabonyi járási ügyészségi alügyész. A pályakezdők számára alapított díjjal a legfőbb ügyész az arra legérdemesebb fiatal ügyészek és alügyészek kiváló teljesítményét ismeri el.

Eredményes Munkáért Oklevél lett a jutalma színvonalas szakmai tevékenységéért dr. Gubala Ádám Miklós egri járási ügyészségi ügyésznek, Báder Tímea főügyészségi írnoknak és Juhászné Balázs Edit hevesi járási ügyészségi irodavezetőnek.

Kiemelt fotónk illusztráció, forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában