lábasház

2021.06.24. 20:00

Kisköre új szimbóluma az átadott komplexum – Fotók

Csütörtökön tartották a hivatalos átadóját a MAHART Zrt. által megvalósított lábasház komplexumnak. Bár az itt magasodó kilátó már korábban is látogatható volt, ez alkalomból foglalhatta el ünnepélyesen is új bázisát a vízirendészet kiskörei rendőrőrse is.

Berecz Renáta

2021.06.24 - Schramkó Soma, a Nyaralóhajózási Program vezetője, Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, Révész Máriusz, a Fidesz országgyűlési képviselője, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, Magyar Csilla, Kisköre polgármestere és F. Kovács Sándor, Jász-Nagykun-Szolnok megye 3. számú választókerületének országgyűlési képviselője - Lábasház-komplexumot adtak át Kiskörén - Eger - Huszár Márk - HM - Heves Megyei Hírlap

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

Az ünnepségen az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos azzal kezdte köszöntőjét, a kormány célja, hogy hazánk az egyik legélhetőbb országgá válhasson.

– Ennek sok feltétele van: mennyit mozgunk, milyen kikapcsolódást választunk, s milyen a mentális állapotunk – mondta el Révész Máriusz. Mint fogalmazott, megtisztelő feladata, hogy az aktív életmód fellendítésében közreműködjön. Szavai szerint a Tisza-tó sokféle kikapcsolódási lehetőséget foglal magában, ennek ellenére csak kis százalékát használjuk ki.

Hangsúlyozta, nem szabad versenyezni a Balatonnal, hiszen a Tisza-tó más, egyedi adottságokkal bír. Szólt arról is, bár sokan nem hittek benne, és küzdelmes munka áll a megvalósítás mögött, végül mégis létrejött a nyaralóhajózás lehetősége hazánkban, amire korábban nem volt példa. Reményét fejezte ki, hogy az itt élő emberek is másként tekinthetnek ezentúl a lakóhelyükre, és a külföldi turisták számára is vonzó úti célról van szó.

Igazán modern körülményeket kapott itt a vízirendészet is Fotó: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

A Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára azt emelte ki, fontos, hogy növekedjen a helyben szolgáltatást igénybe vevők száma.

– Emellett hangsúlyos a közbiztonság kérdése, mely az elmúlt tíz évben jelentősen javult. Elindult a fejlődés – közölte Pogácsás Tibor. Szavai szerint a Tisza-tavi vízirendészet jó eredményeket mutat fel, elenyésző a komoly bűncselekmények száma. Az egyenruhásoknak inkább az életmentés a feladatuk. Mindezek miatt is növekszik megbecsültségük. Hozzátette, nagyon fontos az önkormányzatokkal való jó együttműködés, s úgy vélte, a kisköreivel ez meg is valósult.

 

Magyar Csilla köszöntőjében felidézte azt a gyakran említett kifejezést, miszerint Kisköre a Tisza-tó bölcsője, hiszen az itt lévő erőmű nélkül tulajdonképpen nem is lehetne miről beszélni. A város polgármestere úgy vélte, egy új szimbólumot is kaptak a megépült lábasházakkal és a kilátóval.

A kormányzat által indított Nyaralóhajózási Program vezetője ismertette, jelenleg nyolcvan százalékos kihasználtsággal működnek, igen nagy számban magyar vendégekkel. A határok megnyitásával hamarosan német és francia turisták is érkeznek a tározóhoz. Schramkó Soma hozzátette, az átadó okán kedvezményekkel is készülnek hétvégére. Büszkén jelentette ki, hogy a Tisza-tó környéki kilátók közül a két szembefordított csónakot ábrázoló kiskörei a legmagasabb, a maga tizenkilenc méterével.

Mindegyik színű másnak ad otthont

A négy eltérő színű lábasház mindegyike más-más funkciót tölt be, közülük három immár teljes felszereltséggel bír. Az sárga épületben a MAHART Zrt. kiskörei nyaralóhajózási irodája működik. Ezen kívül kialakítottak – főként a hajózás vendégeit kiszolgáló – vizes blokkot is a zöld színűben. Hamarosan pedig a barna épület is megkaphatja funkcióját, itt büfé működik majd.

A vízirendészet kiskörei rendőrse nemrégiben költözött át régi bázisáról. A kék színű lábasházban igazán modern körülmények között dolgozhatnak tovább. Ez alkalomból ünnepélyesen is felavatták a napokban kapott új jet skiket is, melyek egy része más vízparti város rendészeti munkáját segíti majd. Busi László r.ezredes elmondta, hamarosan tovább bővül a flotta, például nyitott és zárt hajókkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában