Megyei verseny

2021.06.05. 15:30

Remekeltek az egri Eszterházy gyakorlósok a Szép magyar beszéd versenyen

A Szép magyar beszéd megyei versenyt megnyerte, majd az országos döntőn kiemelt bronz fokozatot, illetve Kazinczy-jelvényt érdemelt ki az egri Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Iskolájának Bartók téri épületében tanuló Hajas János Domonkos. Rajta kívül még csaknem egytucatnyi diák szép teljesítményének örülhetnek.

Guti Rita

Hajas János (balról), Tóth Sebestyén, Hütter Eszter és Márkus Róbert az iskola udvarán

Fotó: Berán Dániel/ Heves Megyei Hírlap

- Észak-Magyarország felső tagozatosai között is egyedülálló János sikere – ajánlotta figyelmembe a hétköznapi életben is igényesen, szépen kommunikáló fiút magyartanára, Márkus Róbert Zsolt.

– Számomra fontos, hogy szépen beszéljek, a Szép magyar beszéd versenyen való részvétel ezért is különleges számomra, örülök, hogy szép eredménnyel végeztem – fogalmazott Janó azt követően, hogy Hütter Esztertől, a gyakorlóiskola Bartók téri épületének igazgatóhelyettesétől, illetve magyartanárától átvette a díszes oklevelet és a Kazinczy-jelvényt az iskola udvarán.

– Büszkék vagyunk a diákunk szép eredményére, arra, hogy ebben az iskolában, ahogy a gyerekek fogalmaznak menő a kiemelkedő teljesítmény – emelte ki Hütter Eszter.

Az igazgatóhelyettes asszony beszámolt arról is, hogy nem csak az anyanyelvápoló versenyen mutathatnak fel remek eredményt, kiemelkedő teljesítményt nyújtottak végzős, nyolcadikos diákjaik az idén is a megszerzett komplex, középfokú nyelvvizsgák számában, sőt egy nyolcadikos diákjuk felsőfokú nyelvvizsga-bizonyítványt szerzett angolból.

– Azt hiszem, még a megyeszékhely általános iskolái között is egyedülálló, hogy évről évre legalább tíz diákunk úgy fejezi be nálunk az általános iskolai tanulmányait, hogy a középiskolába már egy középfokú nyelvvizsga-bizonyítvánnyal léphet be – tette hozzá.

Hütter Eszter szavai szerint az iskola sikere a nyelvoktatásban egyrészt az intézmény kedvező tanulási klímájának, vagyis annak köszönhető, hogy diákjaik tudásszomját a rendkívül céltudatos pedagógusok változatos módszerekkel segítik. A Bartók téri épületbe járó diákok szerint sem unalmasak, szárazak a nyelvórák.

– Minden támogatást megkaptam ahhoz, hogy még a számomra kicsit nehezebb terepnek számító szóbeli nyelvvizsgán is sikerrel vegyem az akadályt. Bátorságot is szereztem az órákon ahhoz, hogy megszólaljak – erősítette meg az egyik sikeres nyelvvizsgázó nyolcadikos, Tóth Sebestyén Bence.

Hajas János (balról), Tóth Sebestyén, Hütter Eszter és Márkus Róbert az iskola udvarán
Fotó: Berán Dániel/ Heves Megyei Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában