HKIK

2021.06.23. 18:55

Új mestereket avattak Egerben – Fotók

A tavaly végzett mestereken kívül a több évtizede kiválóan teljesítő szakembereket is díjazták.

T. B.

Mestereket avatott szerdán délután a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (HKIK). A Hotel Eger teraszán tartott ünnepségen koszorús mestereket is köszöntöttek. Dr. Bánhidy Péter, a HKIK elnöke köszöntötte a mestereket, mint mondta, ez egy tradíció, amelyet meg kell őrizni és tovább kell fejleszteni. Ők a vállalkozók elit csapata. Ezúttal a múlt és a jelen is együtt ünnepel, hiszen tíz aranykoszorús, hét ezüstkoszorú és négy bronzkoszorús mester kapott oklevelet és tizenhét körömápoló, illetve autószerelő mester tett fogadalmat, s kapta meg mesterlevelét.

Herman István, a koszorús mesterek bizottságának elnöke elmondta, a jubileumi mesterlevelet felterjesztés és indoklás után kaphatja meg az adományozó testülettől egy szakember. Kiemelkedő erkölcsű és szakmai munkát felmutató, példamutató életet élő, közegét támogató mester érdemelheti ki a címet.

Az újonnan avatott mesterek szalagot kötöttek a mesterzászlóra és esküt tettek Dócsné Farkas Nikoletta vezetésével, majd Mátrai Géza mondott köszönetet a friss mesterlevelesek nevében a kapott tudásért, ismeretekért, türelemért, a tanfolyam és a vizsga szervezésért.

Katrics Krisztina, a HKIK kézműipari alelnöke a világ óriási változásáról beszélt, a digitalizáció és a mesterséges intelligencia térhódításáról, amelyek sok munkát el fognak végezni az emberek helyett. A mesterek feladata lesz, hogy újra megtanítsák majd alkotni az embereket. Az elmúlt időszakban a kézművesek megtanulhatták a rugalmasságot és a nyugalmat, ezt alkalmazniuk kell az újrainduló életben is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában